روش‌های انجام ارتودنسی پیشگیری

روش‌های انجام ارتودنسی پیشگیری | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی روش‌های انجام ارتودنسی پیشگیری

روش‌های متفاوتی برای ارتودنسی پیشگیری وجود دارد. اما به صورت معمول، دو روش برای ارتودنسی پیشگیری پیش روی پزشک است. در این مطلب از سایت دکتر اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان روش‌های انجام ارتودنسی پیشگیری را مورد بررسی قرار می دهیم.

ارتودنسی پیشگیری به روش ارتودنسی ثابت

روش ارتودنسی ثابت در واقع همان ارتودنسی متداولی است که شاهد آن هستیم. براکت‌هایی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و با سیمی، این براکت‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. برای کودکان، از براکت‌های رنگی برای زیبایی بیشتر و همچنین تمایل بیشتر کودکان به ارتودنسی، استفاده می‌شود.

ارتودنسی پیشگیری به روش هدگیر

هدگیر در واقع وسیله‌ای است که در صورت نیاز به ارتودنسی فک بالا، از آن استفاده می‌شود. هدگیر در ارتودنسی پیشگیری با فشار آوردن، سعی می‌کند استخوان فک بالا را تکان دهد.

مزایای انجام ارتودنسی پیشگیرانه | دندانپزشک کودکان اصفهان

ارتودنسی پیشگیری فضای نگهدارنده

در برخی موارد، کودکان دندان‌های شیری خودشان را زودتر از موعد از دست می‌دهند یا آن که دندان شیری، زودتر از زمانی که باید، از لثه کودک کشیده می‌شود. در چنین مواردی احتمال پر شدن فضای دندان دائمی با دندان‌های کناری افزایش پیدا می‌کند و چنین موردی می‌تواند مانع از قرارگیری دندان دائمی در جای خودش شود. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شوید از روش فضای نگهدار برای پیشگیری ارتودنسی استفاده می‌شود.

در ارتودنسی پیشگیری برای رفع این مورد، قالبی فلزی تهیه می‌شود و بر روی دندان کودک قرار می‌گیرد تا فاصله بین دو دندان حفظ شود تا دندان بتواند به صورت طبیعی در جای خود قرار بگیرد. در صورتی که ارتودنسی پیشگیری صورت نگیرد، در نوجوانی علاوه بر نیاز به عمل لثه برای خارج کردن دندان قرار گرفته در لثه، نیاز به ارتودنسی نیز وجود خواهد داشت. هزینه ارتودنسی بسیار بیشتر از هزینه ارتودنسی پیشگیری است.

 صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

نحوه تشخیص نیاز به ارتودنسی پیشگیرانه، توسط پزشک

این پروسه معمولا دو مرحله کلی دارد:

  • معاینه حضوری و فیزیکی
  • بررسی رادیوگرافیک

ارتودنتیست معمولا در مرحله اول به معاینه فیزیکی و ارزیابی چشمی می‌پردازد؛ ساختار فک، لثه و دندان‌ها و … را با روش‌های خاص مورد بررسی قرار می‌دهد. سپس در مرحله بعد، تشخیص خود را با بررسی عکس‌های رادیولوژی بیمار و بازدید وضعیت ریشه‌های دندان و فک‌ها، تکمیل می‌کند. سپس در صورت لزوم به اجرای ارتودنسی پیشگیری اقدام خواهد کرد.


مطالعه بیشتر:

روش های درمان دندان درد کودکان

مقایسه تفاوت های تغییر رنگ با پوسیدگی دندان

خطرات و عوارض تروما دندان در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *