مقایسه تفاوت های تغییر رنگ با پوسیدگی دندان

تفاوت های تغییر رنگ با پوسیدگی دندان | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی تفاوت های تغییر رنگ با پوسیدگی دندان

در این مطلب از سایت دکتر اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان تفاوت های تغییر رنگ با پوسیدگی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. تغییر رنگ دندان به لکه دار شدن یا تیره شدن دندان های شما اشاره دارد. دندان ها به دلایل مختلفی می توانند تغییر رنگ دهند. برخی از علل تغییر رنگ دندان ها اجتناب ناپذیر هستند – مانند پیری، تروما یا بیماری. اما دلایلی وجود دارند که قابل پیشگیری هستند – مانند سیگار کشیدن و بهداشت نامناسب دهان که موجب تغییر رنگ دندان افراد شده است.

انواع تغییر رنگ دندان

تغییر رنگ دندان به دو شکل مختلف وجود دارد:

تغییر رنگ خارجی:

این نوع تغییر رنگ روی سطح خارجی دندان (مینای دندان) شما تأثیر می گذارد. قرار گرفتن در معرض برخی عوامل محیطی مانند برخی غذاها و نوشیدنی ها – باعث تغییر رنگ دندان ها می شود.

تغییر رنگ درونی:

این نوع تغییر رنگ از داخل دندان شما شروع می شود و عاج شما (لایه زیر مینای دندان) را تحت تاثیر قرار می دهد. علت آن ضربه های دندانی و برخی داروها می باشد.

علل اصلی تغییر رنگ دندان ها

دلایل مختلفی برای تغییر رنگ دندان ها جود دارد که برخی از آن ها غیر قابل اجتناب هستند و برخی از آن ها را می توانید پیشگیری کنید.

مصرف غذاها و نوشیدنی های تیره رنگ:

چیزهایی مانند قهوه، چای، انواع توت ها، شراب قرمز و سس سویا می توانند به مرور زمان دندان های شما را لکه دار کنند.

استعمال دخانیات :

تحقیقات نشان می دهد که تغییر رنگ دندان در میان افرادی که سیگار می کشند در مقایسه با افرادی که سیگار نمی کشند، شایع تر است.

سندرم پوسیدگی های دندانهای شیری | دندانپزشک کودکان اصفهان

بهداشت نامناسب دهان و دندان:

لکه ها به پلاک دندان می چسبند. اگر پلاک را با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم پاک نکنید، احتمال ایجاد تغییر رنگ در دندان‌ها بیشتر است.

مصرف فلوراید بیش از حد:

مصرف فلوراید در مقادیر مناسب، به عنوان یک راه عالی برای محافظت از دندان های شما در برابر پوسیدگی است. با این حال، افرادی که در دوران کودکی سطوح بالایی از فلوراید مصرف می کنند ممکن است به فلوئوروزیس مبتلا شوند – وضعیتی که منجر به ایجاد لکه های سفید روی مینای دندان شما می شود.

 صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

دلایل اجتناب ناپذیر رنگ گرفتن دندان ها:

  • ژنتیک رنگ طبیعی دندان، روشنایی و شفافیت دندان در افراد مختلف متفاوت است.
  • ترومای دندان: زمین خوردن، تصادف اتومبیل و آسیب های ورزشی می تواند باعث ضربه ای شود که منجر به تغییر رنگ دندان می شود.
  • سالخوردگی: با افزایش سن، مینای دندان شما نازک تر می شود. این بیشتر عاج زیرین را که رنگ مایل به زردی دارد، آشکار می کند. در نتیجه، ممکن است با افزایش سن، دندان های شما کمی تغییر رنگ به نظر برسند.
  • درمان های دندانپزشکی: برخی از مواد دندانیمانند آمالگام نقره که برای پرکردگی های دندان ها استفاده می شوند به دلیل جنس فلزی که دارند می توانند رنگ دندان های شما را خاکستری نشان دهند. درمان ریشه نیز می تواند در برخی موارد باعث تغییر رنگ دندان شود.
  • بیماری های خاص: برخی از شرایط سلامتی باعث تغییر رنگ دندان ها می شوند، از جمله بیماری کبد، بیماری سلیاک، کمبود کلسیم، اختلالات خوردن و بیماری های
  • متابولیک.
  • داروهای خاص برخی از داروها، مانند برخی آنتی هیستامین ها و داروهای فشار خون بالا، می توانند منجر به تغییر رنگ دندان ها شوند. علاوه بر این، بزرگسالانی که تتراسایکلین یا داکسی سایکلین (هر دو آنتی بیوتیک) در دوران کودکی مصرف کرده اند ممکن به تغییر رنگ دندان دچار شوند.
  • درمان های مربوط به سرطان: شیمی درمانی یا پرتودرمانی سر و گردن می تواند باعث تغییر رنگ دندان شود.

مطالعه بیشتر:

عوامل ایجاد هالیتوز یا بوی بد دهان کودک

درمان آبسه دندان کودک

روش های درمان دندان درد کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *