دندان ناتا چه عوارضی دارد؟
اگر فرزندتان با دندان ناتال به دنیا آمده است، اصلاً نگران نباشید چون معمولاً این وضعیت اصلاً جای نگرانی ندارد. با این حال باید در مورد عوارض و خطرات احتمالی آن آگاهی داشته باشید. کودک را به متخصص نشان دهید تا موضوعات زیر را بررسی نماید:
اشکال در شیر خوردن: کودکی که با دندان متولد میشود ممکن است در مکیدن شیر مشکل پیدا کند. برخی از کودکان به علت سختی یا درد دندان، از شیر خوردن امتناع میکنند.
زخم شدن زبان: گاهی اوقات دندانهای ناتال به سطح زبان ساییده میشوند و باعث زخمی شدن زبان میشوند. این وضعیت که به عنوان بیماری Riga-Fede شناخته میشود ممکن است برای نوزاد دردناک بوده و باعث شود تمایلی به شیر خوردن نداشته باشد.
صدمه دیدن سینه مادر: گاهی اوقات دندانهای نوزادی باعث میشوند نوک سینه مادر و زخم یا بریده شود و شیر دادن برای او سخت شود.
خطر خفگی: اگر این دندانها واقعاً لق باشند این امکان وجود دارد که از جای خود خارج شده و استنشاق شوند در نتیجه خطر خفگی وجود دارد.
آشنایی بیشتر با دندان ناتال
ویژگی های دندان های ناتال
بیش از ۷۵ درصد از دندان های ناتال و نئوناتال به شکل دوتایی در وسط لثه فک پایین در می آیند، احتمالاً به این علت که این دندان ها به شکل طبیعی اولین دندان هایی هستند که بیرون می آیند .
گاهی اوقات تنها یکی از این دندان ها زودتر در می آید. بروز چند دندان ناتال و نئوناتال نادر است، گرچه در نوزادانی که شکاف کام و لب دارند، نرخ بروز آنها در یک مطالعه ۲۱ درصد گزارش شده بود.
- دندان های شیری جلوی وسط فک پایین ۸۵ درصد
- دندان های جلوی فک بالا ۱۱ درصد
- دندان های نیش و مولر فک پایین ۳ درصد
- دندان های نیش و مولر فک بالا ۱ درصد.
دندان های ناتال و نئوناتال می توانند اندازه، شکل، و رنگ طبیعی داشته باشند. با این حال، معمولاً آنها کوچک، میخی شکل، و زرد مایل به قهوه ای هستند. آنها اغلب شل و مستعد ساییدگی و تغییر رنگ هستند.