با مشکلات احتمالی عارضه دندان ناتال آشنا شوید …

دندانپزشک کودکان اصفهان |با مشکلات دندان ناتال آشنا شوید ...

دندانهای ناتال و نئوناتال

دندان ناتال و نئو ناتال به دندان­هایی گفته می­ شود که در زمان تولد در دهان کودک هستند و نئوناتال در ۳۰ روز اول تولد در دهان ظاهر می­ شوند که معمولاً دلیل ژنتیکی داره که البته یکسری عوامل دیگر هم در اون دخیل هستند مثل عفونت،تب مادر ،سوء تغذیه و تروما. رویش عادی دندانهای شیری در ۶ ماهگی صورت می گیرد. این دندان­ها اغلب به صورت جفت در دندان­ های جلوی فک پائین مشاهده می ­شود که ابتدا در ۹۰% موارد دندان­های شیری و ۱۰% موارد دندان اضافه هستند که در ۳ حالت باید خارج بشوند.

مشکلات احتمالی دندانهای ناتال

اگر فرزند شما با دندان ناتال به دنیا آمده است اصلا نگران نباشید و حتما نوزاد خود را به یک متخصص دندانپزشک کودکان نشان دهید تا مشکلات احتمالی را بررسی کند :

  1. کودکی که با دندان ناتال متولد می شود ممکن است هنگام مکیدن شیر با مشکل مواجه شود و به علت درد دندان از شیر خوردن خودداری کند .
  2. از دیگر مشکلات دندان ناتال این است که ممکن است به سطح زبان ساییده شده و باعث زخمی شدن زبان شود . به این وضعیت بیماری Riga-Fede می گویند .
  3. دندانهای ناتال گاهی اوقات باعث می شود نوک سینه مادر زخم شده و شیر دادن برای او سخت شود .
  4. اگر دندانهای ناتال نوزاد لق باشد ممکن است از جای خود خارج شده و باعث خفگی و قورت دادن دندان برای کودک شود .
  5. زخم روی زبان نیز از دیگر مشکلات دندانهای ناتال است .

در صورت نبودن مشکلات فوق بهتراست که دندان ناتال را نگه داشت زیرا اغلب این دندانها ، دندان شیری هستند . 

مطالب پیشنهادی : 

دندانپزشک کودکان اصفهان | با دندان ناتال چه باید کرد ؟

این دندانها معمولا همان دندانهای طبیعی نوزاد هستند که زودتر بیرون زده اند . دندانهای ناتال و نئو ناتال می توان گفت مادامی که تداخل در شیر خوردن کودک یا مشکل دیگری ایجاد نکنند نیاز به اقدام خاصی ندارند . این دندانها را می توانید نگه دارید تا زمانی که به طور طبیعی بیفتد (حدود شش سالگی) و به جای آن دندان دائمی بیرون بزند اما اگر لق است باید کشیده شود تا موجب استنشاق و خفگی نشود .

چنان چه کودک شما دچار زبان شده است دندانپزشک باید لبه های تیز دندان را صاف کند یا با استفاده از رزین باندینگ بر روی لبه‌ های تیز دندان، از زبان در مقابل ساییدن دندان محافظت نماید . اگر این روش ها مؤثر نبود باید دندان را کشید .

اگر دندانهای نوزاد او را اذیت نمی‌کنند تنها کافی است همانند دندانهای شیری از آنها مراقبت کنید یعنی هر بار پس از شیرخوردن دندانهای کودک را تمیز کنید تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *