دندان ناتال چیست؟
در بیشتر موارد دندانهایی که از بدو تولد وجود دارد همان دندانهای شیری کودک هستند. در کمتر از ۱۰% موارد، دندان ناتال اضافی هستند . دندان نئوناتال ظرف حدود ۳۰ روز پس از تولد بیرون می زند.
معمولاً دندانهای ناتال و نئوناتال در فک پایین در جلوی دهان و معمولاً به صورت جفت هستند. دندانهای ناتال ممکن است شبیه دندانهای نرمال باشند و یا کوچکتر بوده و رنگ آنها مایل به زرد باشد. اغلب ساختار ضعیفی دارند و بدون ریشه هستند و یا ریشه کوچکی دارند به همین علت لق هستند.
دندان ناتال را چه کنیم ؟ از زبان دکتر نجمه اخلاقی
شیوع و بروز دندان ناتال و نئوناتال در مطالعات مختلف بین ۱ مورد در هر ۲۰۰۰ تولد تا ۱ مورد در هر ۳۵۰۰ تولد گزارش شده است و تحقیقات نشان داده اند شیوع دندان های ناتال سه برابر بیشتر از دندان های نئوناتال است.
شکاف کام و شکاف لب از جمله عوامل مهمی هستند که بر شیوع این گونه دندان ها در پسران و دختران تأثیر دارند.
وراثت نیز نقش مهمی در پیدایش این گونه از دندان ها دارد. ۶۰% از موارد دندان های ناتال و نئوناتال دارای پیش زمینه خانوادگی و ژنتیکی است.
همچنین فاکتورهای خاص مرتبط با مادران نیز می توانند در افزایش ریسک پیدایش این گونه دندان ها مؤثر باشند نظیر: عفونت همراه با تب بالا، سوء تغذیه و مصرف ناکافی ویتامین ها
دندان های ناتال اکثرا در فک پایین و به تعداد ۱ یا ۲ عدد هستند. سایز شکل و رنگ این دندان ها می توانند نرمال باشند ولی در اغلب موارد کوچک و میخی شکل هستند و رنگ آنها زرد مایل به قهوه ای است. معمولاً لق بوده و مستعد سایش و تغییر رنگ نیز هستند.
در برخی موارد وجود دندان های ناتال برای مادر و کودک ایجاد مشکل می کند. و باعث خونریزی سینه مادر در هنگام شیر خوردن نوزاد می شود.