فلوراید‌تراپی چگونه انجام می‌شود؟

انجام فلوراید‌تراپی
 در استفاده موضعی که فلوراید صرفا بر روی دندان‌ها مالیده می‌شود مکانیسم اثر متفاوت است. در این حالت فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان می‌گردد.
دکتر مهکامه میرکریمی؛ متخصص دندانپزشکی کودکان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
تاثیر فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی دندان از دیرباز اثبات گردیده است.انجام فلوراید‌تراپی
شاید بزرگ‌ترین کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان سر تا سر دنیا کشف و کاربرد فلوراید به عنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی باشد.
متاسفانه در روزهای اخیر با پخش شایعاتی در بعضی از صفحات مجازی مواجه هستیم که با دلایل ظاهرا موجه سعی در ممانعت والدین برای انجام فلورایدتراپی دندان‌های فرزندشان دارند.
در این مطلب به شرح عملکرد و مزایا و مضرات فلوراید خواهیم پرداخت.

فلوراید چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی است که در طبیعت و در ساختار بسیاری از مواد غذایی مانند چای، آب، غذاهای دریایی و سبزیجات و … وجود دارد.
همچنین این ماده در ساختار برخی بافت‌های بدن انسان مانند استخوان‌ها و دندان‌ها تجمع می‌یابد.(انجام فلوراید‌تراپی)

فلوراید چگونه جذب می‌گردد؟

در صورتی که فلوراید به صورت خوراکی از منابع مختلف وارد بدن شود از مسیر معده – روده‌ای به داخل خون وارد می‌شود و سپس در استخوان‌ها و دندان‌ها انباشته می‌گردد و یا از طریق کلیه دفع می‌شود این روند جذب سیستمیک فلوراید نامیده می‌شود.
در استفاده موضعی که فلوراید صرفا بر روی دندان‌ها مالیده می‌شود مکانیسم اثر متفاوت است.
در این حالت فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان می‌گردد و اگر شروع پوسیدگی در نقاطی از مینای دندان وجود داشته باشد فلوراید با معدنی کردن مجدد این نقاط از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری می‌کند.
همچنین فلوراید روی میکروارگانیسم‌های دهانی موثر بوده و سبب کاهش تولید اسید توسط این میکروارگانیسم‌ها می‌گردد.
هم چنین فلوراید وارد مینای دندان‌های تازه رویش یافته شده و باعث افزایش معدنی شدن (اصطلاحا بلوغ مینا) و کاهش آسیب‌پذیری نسبت به پوسیدگی می‌گردد.
پس فلوراید نه تنها در پیشگیری از ضایعه جدید پوسیدگی بر روی دندان موثر است، بلکه در توقف و یا حداقل کند کردن روند پیشروی ضایعات پوسیدگی فعال اولیه بر روی سطح دندان نقش مهمی دارد.

فلوراید تراپی به چه صورتی انجام می‌شود؟

این کار در مطب دندانپزشکی با انواع مختلف فلوراید که می‌تواند به صورت ژل، کف و یا موادی به نام وارنیش باشد انجام می‌گیرد.(انجام فلوراید‌تراپی)
این مواد توسط دندانپزشک بر روی دندان‌ها مالیده می‌شوند. معمولا ژل‌ها و کف‌ها با وسایل مخصوص در داخل دهان قرار داده می‌شوند و ۴ دقیقه باید داخل دهان باقی بمانند ولی وارنیش‌ها با وسایلی مانند قلم مو صرفا بر روی دندان‌ها مالیده می‌شوند.
انجام این کار نیازی به بی‌حسی دندانپزشکی ندارد، برای کودک دردناک نیست و اغلب فلورایدها با طعم‌های مختلفی که برای کودک‌آزار دهنده نباشد ساخته می‌شوند.
انتخاب نوع روش فلورایدتراپی بر طبق صلاحدید دندانپزشک می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *