بررسی راه های درمان زردی زبان
در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان راه های درمان زردی زبان را مورد بررسی قرار می دهیم.
انجام دقیق نکات بهداشت دهان و دندان
یکی از سادهترین راهها برای مقابله با زردی زبان، رعایت نکات بهداشت دهان و دندان است. با استفاده از یک مسواک نرم و مسواک زبان، زبان خود را به طور مرتب مسواک بزنید. این به حذف هر گونه باکتری یا رنگ دانههایی که ممکن است باعث ایجاد رنگ زرد شود کمک میکند.
بیشتر آب بنوشید و ایجاد تغییرات اصولی رژیم غذایی
کم آبی میتواند زبان زرد را بدتر کند، بنابراین مطمئن شوید که آب کافی در طول روز دریافت میکنید. علاوه بر این، اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنیهایی که موجب بروز لکه روی دندانها می شود، مانند قهوه و مصرف الکل نیز میتواند به جلوگیری از زرد شدن زبان کمک کند. همچنین مصرف غذاهایی که ویتامینهای مورد نیاز بدن شما را به درستی تامین مینمایند نیز نقش چشمگیری در ازبین بردن زردی زبان دارد.
درمانهای ضد قارچی یا ضد باکتریایی
اگر زبان زرد شما ناشی از عفونت قارچی(مانند برفک دهان) یا باکتریایی باشد، ممکن است پزشک داروهای ضد قارچی یا ضد باکتریایی را برای مقابله با این مشکل تجویز کند. این درمانها میتواند به از بین بردن علت زمینهای کمک کند.
حساسیت درمورد ابتلا به بیماری های کبدی و صفراوی
در مواردی که زردشدن نشانه یک بیماری جدی مانند یرقان یا بیماری های کبدی باشد، رسیدگی به علت اصلی بسیار مهم است. درمان بیماری می تواند به کاهش زردی زبان و بهبود سلامت کلی کمک کند. بنابراین، زبان زرد خود را نادیده نگیرید – به آنچه باعث آن شده است، توجه کنید.
عوارض ناشی از درمان تشدن زردی زبان
بطور کلی ممکن است زرد شدن زبان بی ضرر به نظر برسد، اما در برخی از موارد درمان نشدن آن میتواند منجر به عوارض جدی شود. از جمله مواردی که سهل انگاری در این خصوص میتوان موجب آن عوارض شود :
تاثیر بر حس چشایی
التهاب یا عفونت مزمن می تواند به جوانه های چشایی آسیب برساند و بر حس چشایی شما تأثیر بگذارد.
عدم پیشگیری مناسب بیماریها
نادیده گرفتن زبان زرد میتواند به معنای نادیده گرفتن یک بیماری زمینهای مانند انواع بیماریهای کبدی و صفراوی باشد که نیاز به توجه ویژه و درمان فوری دارد.
روشهای خانگی درمان زردی زبان
زمانی که علت زرد شدن زبان شما عواملی جز بیماریهای کبدی و صفراوی و یا حتی خود ایمنی باشند با درمانهای ساده خانگی میتوانید به آسانی آن را درمان و برطرف کنید. برخی از این روشها شامل موارد زیر است:
- افزایش بهداشت دهان و دندان
- غرغره اب نمک
- ترک سیگار و تنباکو
- تغیر در رژیم غذایی
- عدم مصرف یا کاهش مصرف الکل
- افزایش مصرف آب
- استفاده از مریم گلی و بابونه به دلیل خواص ضد التهابی و ضد میکروبی
- استفاده از برخی روغن ها مانند(معمولاً نارگیل یا کنجد)
| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
نکات مراقبتی از دندان کودکان بالای دو سال