تشخیص و پیشگیری برفک دهان در بزرگسالان
در افراد مسن به دلیل کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به برفک دهانی وجود دارد و در جوانان و میانسالان این مورد کمتر می باشد. با این حال اگر فرد دچار بیماری خاصی مانند HIV و دیابت باشد مستعد ابتلا به برفک دهانی هم هست. همچنین خوب است بدانیم نظافت دهان و دندان بسیار مهم می باشد و احتمال ابتلا به کاندیدیازیس دهانی در تمام سنین وجود دارد. در ادامه این مطلب از سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان تشخیص و پیشگیری برفک دهان در بزرگسالان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اگر فرد از سلامتی کامل برخوردار باشد و تحت شرایط جانبی دچار برفک دهانی شده باشد. جای نگرانی وجود ندارد و با مشکلات جدی روبرو نخواهد شد. در چنین مواردی با درمانهای رایج، برفک دهانی به سرعت مداوا می شود. اما در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف است احتمال انتقال عفونت به سایر نقاط بدن وجود دارد.
عوارض برفک دهان
با پیشگیری و یا انجام درمان درست در مورد برفک دهانی، امکان ایجاد عوارض خطرناک وجود نخواهد داشت. اما در شرایطی که سیستم ایمنی فرد ضعیف است و به بیماری خاصی مبتلا است، این امکان وجود دارد که عفونت وارد مری شود و گسترش بیشتری داشته باشد.
در برخی موارد نیز قارچ و عفونت با ورود به جریان خون می تواند نواحی حساس بدن فرد مانند قلب، مغز و چشم را تحت تاثیر قرار دهد که یک حالت تهاجمی است و به اسم کاندیدیازیس سیستمیک معروف است. چنین شرایطی باعث اعلام زنگ خطر است و احتمال ایجاد مشکلات اساسی در نقاط تحت تاثیر و حساس مانند چشم وجود دارد.
پیشگیری از برفک دهان
از آنجایی که بیماریهای قارچی قابل انتقال هستند و همچنین میزان رشد آنها به سیستم بدن بستگی دارد. می توان با رعایت نکات زیر از ابتلا به برفک دهان پیشگیری کرد :
- رعایت اصول مربوط به بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن، نخ دندان، مراجعه دورهای به دندانپزشک)
- برداشتن دندان مصنوعی در زمان خواب، نظافت آنها به صورت روزانه و توجه به سالم بودن آنها
- استفاده از رژیم غذایی مناسب و مغذی برای داشتن بدن سالم با سیستم ایمنی بالا
- در صورت استفاده از اسپری کورتیکواستروئید حتما دهان خود را بعد از آن بشویید و مسواک بزنید.
- کنترل سطح قند خون در افراد دیابتی
- درمان عفونت مخمری که در هر نقطه از بدن ایجاد شده است.
- رفع برفک از سطح زبان و دهان با استفاده از مسواک نرم
- استفاده از غذاهای دارای پروبیوتیک
مطالعه بیشتر:
ترک عادات نامطلوب دهانی – دندانی کودکان