موارد نامناسب برای درمان زود هنگام ارتودنسی

موارد نامناسب برای درمان زود هنگام ارتودنسی | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی موارد نامناسب برای درمان زود هنگام ارتودنسی

در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان علائم وجود دندان قروچه را مورد بررسی قرار می دهیم.

بهم ریختگی:

باور کنید یا نه، استفاده از یک اکسپندر (وسیله‌ای برای عریض کردن سقف دهان) یا بریس برای مرتب کردن دندان‌ها در سنین پایین برای اصلاح بهم ریختگی و شلوغی دندان‌ها در صورت عدم مشکلات ارتودنسی سودمند نیست و حتی می‌تواند عوارض جانبی مانند کرم خوردگی دندان، لکه‌‌های سفید، آسیب به ریشه دندان و غیره را داشته باشد. استفاده از اکسپندر، در صورت عدم وجود کراس بایت عملاً اتلاف وقت است زیرا فک بالا در نهایت به اندازه اولیه خودش باز می‌گردد. این موضوع در چندین مطالعه بالینی اثبات شده است.

اوربایت خفیف تا متوسط:

مزایای درمان زودهنگام ارتودنسی برای درمان اوربایت خفیف تا متوسط مورد تردید است. مطالعات متعدد در مقیاس بزرگ و بررسی‌های سیستماتیک نشان داده‌ است که درمان زودهنگام ارتودنسی برای اصلاح اوربایت روبه رشد، فایده کمی دارد و یا اصلا موثر نیست. به همین خاطر، در این موارد بایستی از درمان زودهنگام ارتودنسی خودداری کرد، مگر اینکه خطر تروما یا مشکلات تنفسی در ارتباط با آنها وجود داشته باشد.

فاصله:

در واقع فاصله بین دندان‌ها چیز خوبی است و تا زمانی که تمام دندان‌های دائمی رویش نیافته‌اند، نبایستی به فاصله بین دندان‌ها اهمیت داد.

محافظ ارتودنسی دهان کودکان هنگام ورزش | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

نیاز مجدد کودکان به بریس در سنین بالا

به احتمال زیاد دوباره نیاز خواهد داشت. درمان ارتودنسی زودهنگام اغلب به عنوان درمان ارتودنسی فاز یک نامیده می‌شود. فاز دوم درمان زمانی که اکثر یا همه دندان‌های دائمی رویش ‌کنند، ضروری است. این به بدین معناست که فرزندتان برای مدت طولانی تری از بریس استفاده می‌کند و هزینه و عوارض جانبی احتمالی درمان ارتودنسی افزایش می‌یابد. این دلیل مهمی است که چرا بایستی از درمان زودهنگام ارتودنسی در کودکان خودداری نمود مگر اینکه علائم واضحی برای استفاده از آن باشد.

میزان تاثیر اکسپندرها(وسیع‌کننده کام)

بسط کننده‌های کام، وسایلی هستند که برای گشاد کردن فک بالا استفاده می‌شوند. این وسایل ابراز تاثیرگذاری هستند و در صورت استفاده در وضعیت مناسب (کراس بایت یا عدم رشد فک فوقانی) می‌توانند بسیار سودمند باشند. با این وجود، در صورت عدم وجود کراس بایت، بسط کننده‌های کام در درمان بهم ریختگی دندان چندان موثر نیستند. در این موارد عریض شدن کام، چند ماه پس از پایان درمان تقریباً به حالت اول بر می‌گردد.

استفاده از اینویزیلاین برای درمان زودهنگام ارتودنسی

اخیراً محصولات جدیدی به نام Invisalign First به بازار عرضه شده است که به طور خاص برای کودکان در حال رشد طراحی شده است. الاینرهای اینویزیلاین نمی‌‌توانند جایگزین وسایل ارتوپدی (مانند اکسپندرها و ماسک‌های صورت) شوند، اما می‌توان از آنها به جای براکت ها استفاده کرد.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

علل بروز دندان قروچه

علائم وجود دندان قروچه

موارد نیاز به درمان ارتودنسی در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *