روش درمانی کانال ریشه چیست؟

روش درمانی کانال ریشه چیست؟ | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی روش درمانی کانال ریشه

“Endo” کلمه یونانی به معنای “درون” و “odont” یونانی به معنای “دندان” است. درمان ریشه داخلی دندان را درمان می‌کند. درمان ریشه یکی از انواع درمان ریشه است. برای درک درمان ریشه، دانستن چیزی در مورد آناتومی دندان کمک می‌کند. در داخل دندان، زیر مینای سفید و لایه سختی به نام عاج، بافت نرمی به نام پالپ وجود دارد. پالپ حاوی رگ‌های خونی، اعصاب و بافت همبند است و بافت‌های سخت اطراف دندان را در طول رشد ایجاد می‌کند. نوشته امروز سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان در مورد روش درمانی کانال ریشه مطالعه خواهیم کرد.

پالپ از تاج دندان تا نوک ریشه‌ها گسترش می‌یابد و در آنجا به بافت‌های اطراف ریشه متصل می‌شود. پالپ در طول رشد و نمو دندان مهم است. با این حال، هنگامی که یک دندان به طور کامل بالغ شد، می‌تواند بدون پالپ زنده بماند، زیرا دندان همچنان توسط بافت‌های اطراف آن تغذیه می‌شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : راه های درمانی آندربایت دندان

اتفاقات در طول درمان ریشه

اگر دندانپزشک یا متخصص ریشه دندان شما برای درمان یک دندان آسیب دیده یا بیمار، روش کانال ریشه را تجویز می‌کند، نیازی به نگرانی نیست. سالانه میلیون‌ها دندان از این طریق درمان و نگه داشته می‌شوند و درد را تسکین می‌دهند و دندان‌ها دوباره سالم می‌شوند.

در داخل دندان شما، زیر مینای سفید و لایه سختی به نام عاج، بافت نرمی به نام پالپ وجود دارد. این بافت حاوی رگ‌های خونی، اعصاب و بافت همبند است که به رشد ریشه دندان شما در طول رشد آن کمک می‌کند. یک دندان کاملاً رشد یافته می‌تواند بدون پالپ زنده بماند، زیرا دندان همچنان توسط بافت‌های اطراف آن تغذیه می‌شود.

درمان مدرن ریشه هیچ شباهتی به گفته‌های قدیمی ندارد! این بسیار شبیه به پر کردن معمولی است و معمولاً بسته به وضعیت دندان و شرایط شخصی شما می‌تواند در یک یا دو جلسه تکمیل شود. گرفتن کانال ریشه نسبتا بدون درد و بسیار موثر است. شما به راحتی می‌توانید اقداماتی از قبیل لبخند زدن، گاز گرفتن و جویدن را مجددا به راحتی انجام دهید.

مزایای حفظ دندان طبیعی با درمان ریشه

  • جویدن کارآمد
  • نیروی طبیعی گاز گرفتن و احساس
  • ظاهر طبیعی
  • از سایر دندان‌ها در برابر سایش یا فشار بیش از حد محافظت می‌کند

روش درمانی کانال ریشه چیست؟ | دندانپزشک کودکان اصفهان

 

همه چیز درباره کانال ریشه

کانال ریشه (که به عنوان درمان ریشه نیز شناخته می‌شود) یک روش جدی است، اما متخصصان هر روز آن را انجام می‌دهند. قبل از انجام هر نوع کار دندانپزشکی، دانستن حقایق در مورد کانال ریشه مهم است.

میزان درد کانال ریشه

از آنجایی که به بیماران بیهوشی داده می‌شود، کانال ریشه دردناک‌تر از یک روش دندانپزشکی معمولی، مانند پر کردن یا برداشتن دندان عقل نیست. با این حال، کانال ریشه معمولاً بعد از عمل کمی درد یا بی‌حس است و حتی می‌تواند باعث ناراحتی خفیف برای چند روز شود.

بسیاری از روش‌های ریشه برای تسکین درد دندان ناشی از التهاب یا عفونت پالپ انجام می‌شود. با تکنیک‌های مدرن و بی‌حس‌کننده‌ها، اکثر بیماران گزارش می‌دهند که در طول عمل راحت هستند. در چند روز اول پس از درمان، دندان شما ممکن است حساس باشد، به خصوص اگر قبل از عمل درد یا عفونت وجود داشته باشد. این ناراحتی را می‌توان با داروهای بدون نسخه یا تجویزی تسکین داد. دستورالعمل‌های اندودنتیست خود را به دقت دنبال کنید. ممکن است تا مدتی پس از اتمام درمان ریشه، دندان شما کمی متفاوت از دندان‌های دیگر شما باشد. با این حال، اگر درد شدید یا فشار یا دردی دارید که بیش از چند روز طول می‌کشد، با متخصص اندودنتیست خود تماس بگیرید.

چه زمانی به درمان کانال ریشه نیاز است؟

کانال‌های ریشه برای دندان ترک خورده ناشی از آسیب یا ژنتیک، حفره عمیق یا مشکلات ناشی از پر کردن قبلی مورد نیاز است. معمولاً بیماران زمانی که متوجه می‌شوند دندان‌هایشان حساس است، به ویژه به احساس گرما و سرما، نیاز به کانال ریشه دارند.

درمان ریشه زمانی ضروری است که پالپ، بافت نرم داخل کانال ریشه، ملتهب یا عفونی شود. التهاب یا عفونت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد: پوسیدگی عمیق تکرار عمل‌های دندانپزشکی روی دندان یا ترک یا براده در دندان. علاوه بر این، آسیب به دندان ممکن است باعث آسیب به پالپ شود، حتی اگر دندان هیچ تراشه یا ترک قابل مشاهده‌ای نداشته باشد. اگر التهاب یا عفونت پالپ درمان نشود، می‌تواند باعث درد یا آبسه شود.

علائم نیاز به درمان کانال ریشه

  • درد شدید هنگام جویدن یا گاز گرفتن
  • جوش روی لثه
  • دندان شکسته یا ترک خورده
  • حساسیت طولانی مدت به گرما یا سرما، حتی پس از رفع احساس
  • لثه های متورم یا حساس
  • پوسیدگی عمیق یا تیره شدن لثه

فعالیت روزانه بعد از درمان ریشه

اگرچه به احتمال زیاد به مدت ۲ تا ۴ ساعت بعد از عمل بی‌حس می‌شوید، اکثر بیماران می‌توانند مستقیماً پس از درمان کانال ریشه به مدرسه بازگردند یا به کار بپردازند. با این حال، تا زمانی که بی حسی به طور کامل از بین نرود، توصیه می‌شود از خوردن مواد غذایی خودداری نمائید.

میزان هزینه کانال ریشه

بسته به اینکه مشکل چقدر پیچیده است و کدام دندان آسیب دیده است، هزینه آن متفاوت است. درمان مولرها دشوارتر است. هزینه معمولا بیشتر است. اکثر بیمه نامه‌های دندانپزشکی پوشش‌هایی را برای درمان ریشه ارائه می‌کنند.

به طور کلی، درمان ریشه و ترمیم دندان طبیعی نسبت به جایگزینی برای کشیدن دندان هزینه کمتری دارد. برای بازیابی عملکرد جویدن و جلوگیری از جابجایی دندان‌های مجاور، دندان کشیده شده باید با ایمپلنت یا بریج جایگزین شود. هزینه این روش‌ها بیشتر از درمان ریشه و ترمیم مناسب است.

نیاز به مراقبت دندان بعد از درمان ریشه

تا زمانی که دندان درمان شده آن را ترمیم نکرده‌اید، نباید آن را بجوید یا گاز بزنید. دندان ترمیم نشده مستعد شکستگی است، بنابراین باید در اسرع وقت برای ترمیم کامل به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در غیر این صورت، فقط به رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و معاینات و تمیز کردن منظم نیاز دارید.

بیشتر دندان‌های درمان ریشه به اندازه سایر دندان‌های طبیعی دوام دارند. در موارد معدودی، دندانی که تحت درمان ریشه قرار گرفته است، بهبود نمی‌یابد یا درد ادامه می‌یابد. گاهی اوقات، دندان ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از درمان موفقیت آمیز دردناک یا بیمار شود. اغلب هنگامی که این اتفاق می‌افتد، انجام مجدد روش ریشه می‌تواند دندان را نجات دهد.

دکتر نجمه اخلاقی را در اینستاگرام دنبال کنید

دلایل نیاز به درمان اضافه در دندان درمان ریشه شده

ضربه جدید، پوسیدگی عمیق، یا پرکردگی شل، ترک خورده یا شکسته می‌تواند باعث عفونت جدید در دندان شما شود. در برخی موارد، اندودنتیست ممکن است کانال‌های بسیار باریک یا منحنی دیگری را پیدا کند که در طول عمل اولیه قابل درمان نیستند.

امکان درمان ریشه برای همه دندان‌ها ممکن است؟

بیشتر دندان ها قابل درمان هستند. گاهی اوقات، دندان را نمی‌توان نجات داد، زیرا کانال‌های ریشه در دسترس نیستند، ریشه به شدت شکسته شده است، دندان از حمایت استخوانی کافی برخوردار نیست، یا دندان قابل ترمیم نیست. با این حال، پیشرفت‌های اندودنتیکس امکان حفظ دندان‌هایی را فراهم می‌کند که حتی چند سال پیش از بین رفته بودند. زمانی که درمان ریشه موثر نباشد، جراحی ریشه ممکن است بتواند دندان را نجات دهد.

 


مطالعه بیشتر:

بررسی علائم و عوارض آندربایت دندان

روش های پیشگیری از حساسیت دندان

عوامل بروز آندربایت چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *