درمان آبسه دندان کودک

درمان آبسه دندان کودک | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی درمان آبسه دندان کودک

در این مطلب از سایت دکتر اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان درمان آبسه دندان کودک را مورد بررسی قرار می دهیم. آبسه دندان به توده عفونی و چرکی گفته می‌شود که در دندان، لثه یا در استخوان دندان ایجاد می‌شود. زمانی که عفونت از ناشی از باکتری‌ها در دندان‌ها به وجود بیاید، بدن به مقابله با آن پرداخته و همین امر باعث ایجاد توده‌های چرک می‌شود. پری اپیکال به آبسه‌ای گفته می‌شود که در انتهای دندان تشکیل شود. همچنین به آبسه لثه، پریودنتال گفته می‌شود.

علت ایجاد بیماری‌ها، مشکلات لثه و آبسه دندان کودکان (Gum abscesses in children) وجود باکتری‌هایی است که روی دندان چسبیده و پلاک ایجاد می‌کنند. باکتری‌های موجود در پلاک اسید تولید کرده و به انواع بیماری لثه و پوسیدگی دندان منجر می‌شوند.

علائم اصلی آبسه دندان کودک

زمانی که کودک دچار آبسه می‌شود، علائم و نشانه‌های مختلفی درون دهان، دندان‌ها و بر روی لثه او پدیدار می‌‌شود. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • ایجاد قرمزی و تورم در اطراف دندان‌ها و لثه
  • احساس درد و سوزش در دهان
  • متورم شدن صورت در نواحی که ابسه ایجاد شده است
  • ایجاد تورم در غده‌های موجود در گردن
  • احساس درد در زیر گوش
  • حساسیت بالا به گرما، سرما و فشار
  • بوی بد دهان
  • تغییر رنگ دندان‌ها
  • درد هنگام جویدن

عوارض بی‌توجهی به بهداشت دهان کودک | دندانپزشک کودکان اصفهان

روش درمان آبسه دندان کودکان

برای درمان جوش لثه در کودکان یا همان آبسه، باید هرچه سریع‌تر برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. بسته به میزان عفونت ایجاد شده درمان‌های مختلفی درنظر گرفته می‌شود. گاهی اوقات توسط پزشک آنتی بیوتیک تجویز شده که با مصرف آن عفونت از بین می‌رود. در برخی موارد پزشک برای تخلیه و برداشتن مایع چرکی اقدام می‌کند. ممکن است لازم باشد عصب کشی برای کودک انجام شود. درصورتی که آبسه رشد زیادی داشته و بخش‌های زیادی را درگیر کرده باشد ممکن است کودک به جراحی نیز نیاز پیدا کند.

مهم‌ترین نکته در درمان ابسه دندان کودک این است که هرگز به خودی خود درمان نمی‌شود. به همین دلیل بهتر است به محض مشاهده برای درمان آن اقدام نمایید. هنگام بروز آبسه دندان کودکان، دندان‌پزشک متخصص داروهای مختلفی برای جلوگیری از درد، تب و افزایش میزان عفونت تجویز می‌کند. در این شرایط ممکن است دندان‌های کودک دچار پوسیدگی شوند، به همین دلیل گاهی اوقات داروهای ضد پوسیدگی نیز تجویز شده که به صورت مرتب باید مصرف شوند.

 صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

عوارض وجود آبسه و عفونت دندان کودکان

همان‌طور که گفته شد آبسه به دلیل عفونت‌های باکتریایی ایجاد می‌شود. این عفونت‌های به بخش‌های مختلف دهان مانند لثه، دندان‌ها و بافت‌های دیگر آسیب می‌رسانند. اگر بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نمی‌کنید، سیستم ایمنی ضعیفی دارید یا دچار بیماری‌هایی مانند دیابت هستید، بیشتر در معرض آبسه دندان قرار دارید.

اگر این عفونت لثه کودک و چرک ایجاد شده درمان نشود می‌تواند وارد خون شده و مسمومیت خون را به همراه داشته باشد. همچنین این عفونت باعث ایجاد تب، خستگی زیاد و درد در ناحیه دندان‌ها، دهان و فک می‌شود. اگر ابسه درمان نشود می‌تواند مشکلاتی در زمینه بلع و تنفس ایجاد کند. ترشحات ایجاد شده ناشی از آبسه توسط کودک به همراه غذا بلعیده می‌شود.


مطالعه بیشتر:

روش های تشخیص و درمان ناهنجاری فک کودکان

خدمات اصلی دندانپزشکی اطفال

عوامل ایجاد هالیتوز یا بوی بد دهان کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *