پوسیدگی دندان های شیری و تاثیر بر دندان های دائمی
در گذشته بسیاری از افراد بر این باور بودند که دندان های شیری اهمیت زیادی ندارند چون دندان های دایمی جایگزین آنها میشود، نظر شما چیست؟
رعایت بهداشت و نگهداری دندانهای شیری ضامن سلامتی کودک است، چرا که یک دندان دومینو وار سایر دندانهای انسان را نیز دچار مشکل میکند.
اینگونه نیست که والدین به اشتباه گمان کنند باید همه دندانهای کودک رویش پیدا کند و بعد مسواک زدن را برای او آغاز کنند یا آموزش دهند؛ اگر دندان از همان ابتدا تمیز نگه داشته شود کودک تا پایان عمر دندانهایی سالم خواهد داشت . در نیم قرن اخیر دیدگاههای مردم تغییر کرده و کیفیت زندگی دگرگون شده است ؛ ذکر این نکته قابل توجه است که دندان شیری برای تغذیه و رشد کودک بسیار مهم است و اگر دچار پوسیدگی شود برای دندانهای دایمی هم ایجاد مشکل خواهد کرد .
آیا ممکن است دندان دایمی از همان ابتدا دچار پوسیدگی شود ؟
وقتی دندان شیری خراب شود و ما از ترمیم آن اجتناب کنیم ، دندان عفونت میکند و عفونت در ریشه دندان شیری بالای سر جوانه دندان دایمی قرار میگیرد . این عفونت ماهیت اسیدی دارد و دندان دایمی را دچار خوردگی میکند ، از این رو رسیدگی به دندان های شیری بسیار مهم است .
آیا رعایت نکات تغذیهای در رشد دندان مهم است ؟
قطعاً ، نوع تغذیه در سلامت دندانها بسیار مهم است . برای کودک چهار سالهای که همه دندانهای شیری خود را درآورده ، نوع تغذیه زیاد مهم نیست؛ بلکه برای دندانهای دایمی در حال شکل گیری در فک کودک مهم است. دندانهای دایمی از سن شش سالگی به مرور رویش پیدا میکند تا در نهایت دندان های عقل در سن ۲۰ سالگی بروید . در نتیجه تغذیه سالم در سلامت دهان و دندان بسیار تاثیرگذار است ؛ تغذیه غلط میتواند باعث تخریب و آسیب دندانها شود .
والدین باید توجه داشته باشند که اگر دندان شیری خراب شد ، بلافاصله باید ترمیم شود و اگر نمیتوان آن را ترمیم کرد ، کشیده شود تا عفونت ناشی از آن سایر دندانهای کودک از جمله دندانهای دائمی را دچار مشکل پوسیدگی نکند .
رتبه اول بورد تخصصی دندانپزشکی کودکان در کشور
عضو هیات علمی گروه دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان
عضو هیات ویرایش مجله انگلیسی دانشکده دندانپزشکی( dental research journal)
دندانپزشک نمونه سال ۹۱
آدرس: بلوار دانشگاه، خ توحید میانی، اولین تقاطع بعد از چهارراه پلیس، نبش بن بست ۱۲، ساختمان نیکو، طبقه ۲
تلفن تماس: ۰۳۱۳۶۲۵۱۱۹۸
همراه مطب: ۰۹۱۳۵۶۵۹۳۵۳
Email:
n_akhlaghi@dnt.mui.ac.ir