نکات قبل از مراجعه به دندانپزشکی

رعایت نکات زیر کمک می کند کودکتان راحت تر و با آرامش بیشتری در جلسات درمان دندانپزشکی حاضر شود:

  • عدم حضور والدین حین درمان باعث کمک به رفتار مثبت کودک می گردد: چرا که مطابق اصول کاملا ثابت شده روانشناسی، کودک درحضور والدین تنها به دنبال جلب توجه و ترحم والدین بوده و با دندانپزشک رابطه مطلوبی بر قرار نخواهد ساخت. همچنین دندانپزشک با حضور والدین تمرکز کمتری هم در ارتباط با کودک و هم در انجام درمان دندانپزشکی خواهد داشت. در مورد یک کودک خاص مثلا بعضی کودکان بسیار خردسال(کمتر از سه سال و نیم) و کودکان کم توان شاید دندانپزشک تشخیص دهد که حضور والدین تاثیر مثبت دارد. اگر قرار شد حين درمان همراه كودك باشيد نبايد با كودك يا دندانپزشك صحبت كنيد تا رابطه مناسب بين كودك و دندانپزشك برقرارشود و در صورت بدرفتارى كودك ،بايد اتاق را ترك نماييد. درنهایت این تشخیص دندانپزشک است که حضور یا عدم حضور والدین را تعیین می کند. لطفا در اين مورد مساعدت نماييد و تشخيص را به دندانپزشك بسپاريد.
  • قبل از آوردن كودك بايد سعى كنيد كودك حس كند دندانپزشك دوست اوست و قصد كمك و كاهش درد و ناراحتى كودك را دارد. توجه كنيد كه استرس و ترس شما به راحتى به كودك القا می شود.
  • اگر كودك در مورد درمان دندانپزشکی سؤال كرد، نبايد توضيح دقيق دهيد. البته نباید دروغ بگوييد و شرح دهيد بايد از دكتر بپرسم ،نمى دانم.توضيح دقيق باعث افزايش ترس و اضطراب و عدم همكارى كودك مي شود.هر گونه ترس كودك خود را با دندانپزشك در ميان گذاريد.
  • قبل از درمان به كودك قول جايزه ندهيد.ممكن است كودك نيت والدين را غلط تعبير كرده و تصور كند جايزه به دليل آن است كه ملاقات دندانپزشكى دشوار و ترسناك خواهد بود. بايد در پايان كار كودك را غافلگير و تشويق كرده و به او جايزه داد.
  • جايزه نبايد غير معمول باشد. زيرا ممكن است تأثير منفى بر ملاقات داشته باشد و كودك نتيجه بگيرد هر چه اضطراب بيشترى نشان دهد جايزه بزرگترى مى گيرد!
  • بعد از پايان درمان برخى كودكان مى خواهند والدينشان از آوردن آنها به دندانپزشكى احساس گناه كنند. بنابراين خود را به صورت قربانى نمايش مى دهند،اغلب بايد جلوى اين نمايش را بگيريد و به كودك ياد دهيد كه با خنده و غرور نزد شما بازگردد
  • – جهت اولین مراجعه به دندانپزشک منتظر ایجاد درد در دندانهای کودکتان نباشید.
  • هیچگاه کودک را به عنوان تنبیه و یا با تهدید به دندانپزشکی نیاورید.
  • بهتر است قبل از رفتن به دندانپزشکی، کودک استراحت کرده و سرحال باشد. خستگی و بی حوصلگی کودک، معمولا منجر به عدم همکاری کودک با دندانپزشک یا به خواب رفتن او روی صندلی دندانپزشکی می شود و انجام یک درمان خوب و باکیفیت توسط دندانپزشک را دشوار می کند.
  • ازبکاربردن کلماتی چون “آمپول”، “سوزن”، “مته” و “خون” که در کودک ترس و اضطراب ایجاد می کند، خودداری کنید.
  • نگران انجام تزریق بی حسی دندان کودکتان نباشید. حین تزریق با کودک صحبت نکنید و کاملا طبیعی رفتار کنید .هرچند تزریق بی حسی، شایع ترین عامل ترس کودک از دندانپزشکی است، دندانپزشک و کارکنان دندانپزشکی از روش های کاهش ناراحتی و درد کودک حین تزریق آگاهی دارند و دراین زمینه آموزش کافی دیده اند.