راهکار قطع شیر شبانه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان های شیری

قطع شیر شبانه

قطع شیر شبانه

شروع فرآیند قطع شیر شبانه نوزاد باید به آرامی و به تدریج صورت بگیرد . بهتر است مادر هر شب مقداری از شیر خود را بدوشد و میزان آن را برای تغذیه ی شبانگاهی نوزاد کم کند و برای آرام کردن کودک از روش های دیگری کمک بگیرد.

در صورتی که کودک شما با شیر خشک تغذیه می شود بهتر است میزان شیر رو کاهش داده و آب رو بیشتر کنید و هرشب شیر رقیق تری به او بدهید تا نهایت به آب برسد. نوزاد به راحتی وابستگی به آب را کنار می گذارد.

برای قطع شیر شبانه ۱۵ روز مقاومت کنید.

معمولا این روند ۱۵ روز طول می کشد . یعنی اگه بتوانید ۱۵ روز سختی از شیرگرفتن شبانه ی نوزاد رو تحمل کنید موفق به انجام این کار شدید . شبهای اول بیدار شدن و نق نق کردنای نوزاد طبیعی می باشد  حتی گریه کردن .

در بسیاری از موارد نوزادان سه شب اول بسیار مقاومت کرده و گریه میکنند و بعد از سه شب با روش های لالایی و نوازش آرام می شوند در صورتی که گریه های نوزاد طولانی بود و مقاومت زیادی برای این روش از خودش نشان داد بهتر است که به مدت دو هفته برنامه را کنار بگذارید و بعد از دو هفته مجددا سعی کنید.

تصمیم‌گیری برای پایان دادن به تغذیه‌های شبانه تا حدی هم می‌تواند بر اساس این موضوع باشد که این بیدار شدن‌ها چه تأثیری روی شما داشته است.

  • شب‌ها وعده‌های تغذیهٔ اضافی به او بدهید: اگر کودک با شکم پر به رختخواب برود کمتر احتمال دارد که نیمه‌شب بیدار شود.
  • از شیر گرفتن شبانه را در زمان مناسبی آغاز کنید: این کار را در طول دوره‌های تغییر و انتقال انجام ندهید. برای مثال، اگر در حال برگشتن به سر کار هستید یا می‌خواهید به مسافرت بروید این کار را نکنید. همچنین اگر روزها به هر دلیل کمتر کنار کودکتان هستید، اطمینان پیدا کنید که وقتی با هم هستید بیشتر از همیشه او را بغل می‌کنید تا او احساس نزدیکی و ارتباط بیشتری کند
  • از همسرتان کمک بگیرید: اگر شب‌ها شما از کودک مراقبت می‌کنید، احتمال دارد که بوی شما یا بوی شیرتان باعث شود که او باز هم شیر بخواهد. اگر کودک را در اتاق خودتان می‌خوابانید می‌توانید گهوارهٔ ‌کودک را در سمتی بگذارید که همسرتان می‌خوابد تا وقتی کودکتان شب‌ها بیدار می‌شود، همسرتان فقط او را آرام کند.
  • وعده‌های تغذیهٔ شبانه را به‌تدریج و یکی‌یکی کم کنید: وقتی کودک برای شیر خوردن بیدار می‌شود، او را با ملایمت تسکین دهید و نوازش کنید و بگویید الان وقت خواب است نه شیر خوردن. بگویید فردا صبح می‌تواند شیر بخورد یا شیشه‌شیرش را بگیرد، اما الان وقت خواب است. درحالی‌که به پشت یا شکمش می‌زنید، با ملایمت اما قاطعانه صحبت کنید ولی او را از تختش بلند نکنید.

نجمه اخلاقی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *