مکیدن انگشت و تاثیری که روی دندان ها میگذارد؟

سوالات متداول در مورد مکیدن انگشت توسط کودکان|دندانپزشک کودکان اصفهان

مکیدن انگشت و تاثیری که روی دندان ها میگذارد؟

عوارض دندانپزشکی مکیدن انگشت شست در کودکان چیست؟

عادت مکیدن انگشت شست توسط کودک یکی از نگرانی‌های عمده‌ی والدین است. بعد از امتحان کردن هر روشی در خانه از جمله استفاده از مواد بدمزه روی انگشت و روش تشویقی و سیستم پاداش، اغلب به والدین گفته میشود که از پلاک‌های عادت‌شکن در دهان کودک خود استفاده کنند. این عادت‌شکن‌ها به صورت پیچ در پیچ هستند. این وسایل به این دلیل پیشنهاد می‌شود که متخصصین دندانپزشکی کودکان از اثرات مضر مکیدن طولانی مدت انگشتان بر رشد دهان و نحوه‌ی‌ حرف زدن آگاهی دارند.

در صورتی که سن فرزندتان بیشتر از ۳ سال است و همچنان انگشت خود را می‌مکد نگران نباشید. حتی در مواردی که مقداری آسیب نیز ایجاد شده باشد، درمان‌هایی جهت بازگرداندن دندان‌ها و فک به محل اصلی خود وجود دارد.

عادت مکیدن انگشت در کودکان طبیعی است؟

نوزادان بطور غریزی دارای رفلکس مکیدن هستند و استفاده از پستانک نیز با کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد مرتبط است. بنابراین مکیدن انگشت در کودکان در واقع در ماه‌های اول زندگی می‌تواند یک امر طبیعی باشد. با این حال در صورتی که عادت مکیدن انگشت یا پستانک طولانی شود، تبدیل به یک مشکل می‌گردد.

مکیدن انگشت و تاثیری که روی دندان ها میگذارد؟|دندانپزشک کودکان اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

محدودیت سنی برای مکیدن انگشت:

کودکان در واقع انگشتان خود را زمانی که در رحم مادر هستند می‌مکند. این عمل برای آنها آرامش‌بخش بوده و بعد از اینکه به دنیا می‌آیند این کار موجب می‌شود که احساس امنیت داشته باشند. مکیدن انگشت و استفاده از پستانک در ابتدا کاملاً عادی است و اکثر کودکان بین سنین دو تا چهار سالگی این عادت را قطع می‌کنند. متخصصان اطفال توصیه‌های مختلفی دارند اما بسیاری از آنها پیشنهاد می‌کنند که کودک باید مکیدن انگشت یا پستانک را تا سن دو سالگی قطع کند یا حداقل آن را محدود کند.

قطعا جدا کردن کودک از پستانک بسیار آسان‌تر از جدا کردن او از انگشت می‌باشد. قبل از ٤ سالگي مکیدن انگشت و پستانک تاثیری بر دندان‌های کودک شما نخواهد داشت.

 


مطالعه بیشتر :

عوارض عادات نامطلوب دهانی کودکان

دندانپزشکی کودکان برای اقدامات پیشگیرانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *