مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان شیری

مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان شیری | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

بررسی مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان شیری

مهم است که کودکان پس از کشیدن دندان تحت نظر باشند، زیرا مشکلات بالقوه ای وجود دارد که کودکان نمی‌توانند به تنهایی از عهده آن برآیند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان شیری را مورد بررسی قرار می دهیم. کودکان باید از گاز گرفتن یا مکیدن لب‌ها یا گونه‌ها در حالی که هنوز بی حس هستند خودداری کنند. زیرا ممکن است بدون اینکه متوجه شوند به دهان خود آسیب برسانند.

  • برای جلوگیری از کنده شدن لخته و ایجاد خونریزی باید از فعالیت بدنی زیاد در روز کشیدن خودداری شود.
  • به کودکان باید توصیه شود که هرگز پس از کشیدن دندان انگشت، مداد یا هر چیز دیگری را در دهان قرار ندهند.
  • کودکان باید تا ۳ روز پس از استخراج از خوردن غذاهای تند یا ترد مانند چیپس یا کراکر خودداری کنند.

علت استفاده از نگهدارنده فضا دندان شیری

برخی از دندان‌های شیری تا زمانی که کودک به ۱۲ تا ۱۴ سالگی برسد بیرون نمی‌آیند. در این مواقع فضاسازها به حفظ فضای اشغال شده دندان شیری کمک می‌کنند و از این رو از فرو ریختن قوس دندانی جلوگیری می‌کنند. بنابراین حفظ فضا می‌تواند شلوغی دندان را کاهش داده و در نتیجه به جلوگیری از کج شدن دندان کمک کند. وقتی کودک شما به سن مناسب رسید، فاصله ‌دهنده برداشته می‌شود تا دندان دائمی ‌بتواند در موقعیت مناسب خود بیرون بیاید.

پروتکل درمان با فضا نگهدارنده دندان شیری

کشیدن دندان در اولین ملاقات انجام می‌شود و سپس یک اسپیسر سفارشی در آزمایشگاه ساخته می‌شود. دو دسته کلی نگهدارنده فضای دندان اطفال وجود دارد که در این دسته بندی‌ها انواع مختلفی از نگهدارنده‌ها وجود دارد.

فضا نگهدارنده ثابت

به طور کلی، نگهدارنده فضای ثابت یک فیکسچر دندان نیمه دائمی ‌است که فضای کافی را برای رشد دندان بزرگسال باز نگه می‌دارد. پس از رشد دندان دائمی، نگهدارنده را می‌توان خارج کرد. چهار نوع نگهدارنده فضای ثابت وجود دارد که دندانپزشک اطفال می‌تواند از آنها برای مراقبت از دندان‌های کودک شما استفاده کند. این انواع مختلف عبارتند از تاج و حلقه، دیستال، لینگوال و یک طرفه.

فضا نگهدارنده متحرک

اگر دندان کودک شما تقریباً آماده رشد است، یک نگهدارنده فضای متحرک می‌تواند گزینه خوبی باشد. این دستگاه‌ها مشابه مواردی هستند که در درمان‌های ارتودنسی استفاده می‌شوند و می‌توانند برای نیازهای کودک شما سفارشی شوند. معمولاً این دستگاه‌ها از مواد اکریلیک ساخته می‌شوند و می‌توان آنها را با دندان مصنوعی نصب کرد. این نگهدارنده‌ها همچنین حفظ عادات بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را برای کودک شما آسان تر می‌کنند. با این حال، دستگاه‌های متحرک معمولاً به اندازه دستگاه‌های ثابت در حفظ فضا مؤثر نیستند.

نکات مهم در آماده سازی کودکان برای ارتودنسی | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

پرکردن دندان در دندان‌های شیری بهتر از کشیدن دندان است

گاهی اوقات پر کردن دندان حتی در دندان‌های شیری ضروری است. ممکن است بیهوده به نظر برسد، زیرا این دندان‌ها به هر حال می‌ریزند، اما چند دلیل مهم وجود دارد که چرا دندانپزشکان ما پرکردن دندان‌های شیری را توصیه می‌کنند، از جمله:

برای جویدن و تکلم

اگر پوسیدگی در دندان وجود داشته باشد، ممکن است بدتر شود و ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد که بر جویدن و رشد گفتار تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل بهتر است آن را پر کنید.

برای کمک به نگه داشتن دندان‌ها در موقعیت

اگر دندانی به دلیل پوسیدگی باید کشیده شود، احتمال زیادی وجود دارد که دندان‌های دیگر جابجا شوند تا آن فضا را پر کنند. ممکن است فرزند شما مشکلاتی در هم ترازی داشته باشد و در آینده نیاز به درمان ارتودنسی پیدا کند.

پوسیدگی می‌تواند به دندان‌های دائمی‌ سرایت کند

از آنجایی که دندان‌های دائمی ‌زیر دندان‌های شیری قرار دارند، اگر دندان شیری پوسیدگی داشته باشد می‌تواند به لثه و دندان دائمی ‌سرایت کند. هنگامی‌که دندان دائمی ‌آماده بیرون آمدن است، این می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

می‌تواند باعث درد شود

حفره‌ها و پوسیدگی‌هایی که در دندان شیری درمان نمی‌شوند می‌توانند باعث درد کودک شما شوند. عفونت می‌تواند باعث آبسه شود و باکتری می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |

علل نیاز به پر کردن دندان در کودک

شایع ترین دلیلی که کودک شما به پر کردن نیاز دارد، پوسیدگی یا حفره است. پوسیدگی می‌تواند به دلیل رژیم غذایی با قند بالا و عدم حفظ سلامت دهان و دندان ایجاد شود. سایر دلایل دیگر پر کردن عبارتند از:

  • درمان کانال ریشه
  • رشد ضعیف دندان
  • آسیب ناشی از تصادف یا ضربه
  • در این موارد برای جلوگیری از کشیدن دندان شیری می‌توانید آنها را پر کنید.

مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

نکات مهم در آماده سازی کودکان برای ارتودنسی

عوارض و معایب استفاده از دهانشویه

نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *