درمان های دندانپزشکی تحت بیهوشی برای کودکان اوتیسم

درمان های دندانپزشکی تحت بیهوشی برای کودکان اوتیسم

دندان‌قروچه و سایر شرایط خاص کودکان اوتیسمی

بسیاری از کودکان مبتلابه اوتیسم در طی شب و یا حتی روز دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهند و می‌سایند این حرکت ممکن است باعث ایجاد ترکهای مینایی و یا شکستن ترمیم‌های قرار داده‌شده بروی دندان‌ها گردد.

گاهی برای کودکان مبتلا داروهای خاصی توسط پزشک تجویز می‌گردد بسیاری از این داروها باعث کاهش جریان بزاق و خشکی دهان می‌گردند.
برخی از کودکان دچار اوتیسم حتی با تحریکات جزئی مکرراً دچار ” عق زدن” (gag reflex) می‌شوند این امر ممکن است باعث ورود اسید معده به حفره دهان شده و موجب سایش مینای دندان‌ها شود.

درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی و آرام بخشی

اوتیسم دارای انواع مختلفی بوده و شدت و علائم آن در کودکان مختلف متفاوت است. برخی کودکان مبتلا به هیچ وجه قادر به همکاری در محیط دندانپزشکی نیستند و انجام درمان‌های دندانپزشکی در محیط مطب یا کلینیک ممکن است برای آن‌ها خطرآفرین باشد . 

هم‌چنین به دلیل عدم همکاری کودک کیفیت کارهای دندانپزشکی انجام شده نیز ممکن است دستخوش تغییر گردند لذا برای این کودکان درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی یا آرام‌بخشی انجام می‌گردد.

این درمان‌ها در محیط بیمارستانی انجام می‌گردد و کلیه اقدامات دندانپزشکی در اغلب موارد در یک جلسه انجام می‌شود. در بیشتر مواقع در صورت مساعد بودن وضعیت بیمار نیاز به بستری نبوده و پس از انجام اقدامات دندانپزشکی و بیدار شدن کامل کودک ترخیص می‌گردد.

درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی و آرام بخشی
درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی و آرام بخشی

نوع برخورد با کودکان اوتیسمی در محیط دندانپزشکی

بهتر است در جلسه معاینه اجازه دهید کودک اندکی در محیط دندانپزشکی باقی بماند و حس آشنایی اولیه با محیط در وی ایجاد گردد.در مورد شرایط ویژه کودک بخصوص اگر سابقه ابتلا به تشنج در وی وجود داشته است با دندانپزشک صحبت کنید.

اجازه دهید کودک اسباب‌بازی، ملافه یا عروسک مورد علاقه خود را به همراه خود به دندانپزشکی بیاورد.ازآنجایی‌که کودکان مبتلا به اوتیسم تمایل به یکنواختی در امور مختلف دارند بهتر است کارهای دندانپزشکی آن‌ها در یک محیط و توسط یک دندانپزشک مشخص انجام گردد این کار احتمال بهبود همکاری در جلسات متعدد را بیشتر می‌کند.
جلسات دندانپزشکی باید کوتاه و همراه با تشویق و تقویت رفتارهای مثبت باشد. دندانپزشک برای درمان کودکان مبتلا به اوتیسم از روش‌های خاصی که شامل معرفی وسایل دندانپزشکی و درمان‌های مرحله به مرحله است استفاده می‌نماید همکاری شما با دندانپزشک و پیروی از دستورات وی و حفظ آرامش شما در طی درمان به بهبود روند درمان کمک می‌کند.
به دلیل احتمال حرکات بدنی ناگهانی این کودکان ممکن است دندانپزشک از شما بخواهد در نگه‌داشتن کودک کمک کنید و یا از وسایل خاصی برای این کار استفاده نماید.


متخصص دندانپزشکی کودکان


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *