عوامل مؤثر تاخیر بر رویش دندان شیری ( دیر دندان در آوردن )

دندانپزشک کودکان اصفهان |عوامل مؤثر تاخیر بر رویش دندان شیری ( دیر دندان در آوردن )

علت دیر دندان در آوردن برخی کودکان چیست ؟

به نظر شما چرا در برخی کودکان  دندان در آوردن دیر اتفاق می افتد ؟ رویش دندان های شیری به طور طبیعی باید از حدود هشت ماهگی آغاز شود و تا ۲ الی ۵ سالگی ادامه یابد . بسیاری از والدین هنگام تأخیر در رویش دندان های شیری فرزندشان نگران می شوند .

عوامل مؤثر بر رویش دندان شیری

عوامل متعددی بر رویش دندان شیری می تواند تأثیر گذار باشد . حرکت رویشی دندان زمانی آغاز می شود که تاج دندان کامل آهکی شود و ریشه شروع به تشکیل شدن کند . بنابراین می توان گفت رشد و نمو ریشه در حرکت دندان ها اهمیت زیادی دارد . از دیگر عوامل تأثیر گذار بر رویش دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. تغییرات پالپ دندان
  2. تغییرات در بافت همبند اطراف دندان
  3. تغییرات در استخوان آلوئول فک
  4. تغییرات در بافت انتهای ریشه دندان
  5. شروع رویش اولین دندان شیری در یک سال و دوماهگی طبیعی است و نباید والدین را نگران کند .
  6. دلایل دیر دندان در آوردن کودکان
  7. عوامل ارثی

علت دیر دندان در آوردن معمولا ارثی است . اغلب نوزادانی که دیر دندان در می آورند استعداد ژنتیکی در این زمینه دارند و از خانواده هایشان به آن ها ارث رسیده است . دیر دندان درآوردن گاهی ممکن است از خانواده دو طرف کودک به وی ارث برسد . بنابراین اگر هر یک از والدین دیر دندان در آورده باشند احتمال این که کودک آن ها نیز به همین صورت باشد زیاد است . برای آگاهی در این زمینه می توانید از والدین خود بپرسید .

دندانپزشک کودکان اصفهان |عوامل مؤثر بر رویش دندان شیری

تغذیه ضعیف

علت دیگر دیر دندان در آوردن کودک تغذیه ضعیف و نامناسب است . نوزادانی که به علت تغذیه نامناسب دیر دندان در می آورند اغلب ضعیف تر ، کوچک تر و کم وزن تر هستند . در اکثر موارد هنگام بررسی این کودکان مشاهده می شود که به اندازه کافی از شیر مادر تغذیه نکرده اند . در تغذیه کودکان باید به قدر کافی ویتامین های A، C و D و همچنین کلسیم و فسفر وجود داشته باشد . کمبود هر کدام از موارد گفته شده می تواند منجر به دیر دندان در آوردن کودک شود .

کم کاری تیروئید

دیر دندان در آوردن کودکان گاهی اوقات به خاطر کم کاری تیروئید هم می تواند باشد . علائم کم کاری تیروئید در کودکان عبارت است از خستگی ، ضعف ، سردرد و سفتی مفاصل ، تأخیردر راه رفتن ، تأخیر در صحبت کردن ، اضافه وزن ، دیر دندان در آوردن

دلایل تأخیر در رشد دندان دائمی

اگر چه تأخیر در رشد دندان های دائمی تا یک سال و نیم نگران کننده نیست اما بهتر است به دندانپزشک کودکان اصفهان مراجعه کنید تا با اقدامات پیشگیرانه از مشکلات بعدی جلوگیری کند . تاکنون دلایل دیر درآمدن دندان های شیری کودک را با شما بیان کردیم اکنون دلایل تأخیر در رشد دندان دائمی را برای شما نام خواهیم برد :

  1. مسیر رویشی نادرست
  2. دندان شیری انکیلوز
  3. سابقه ضربه دیدن دندان شیری
  4. سابقه انجام عصب کشی دندان شیری
  5. وجود دندان اضافه یا مواد استخوانی شبیه دندان
  6. وجود کیست
  7. شکل و اندازه غیر طبیعی دندان
  8. جوش خوردن دو دندان مجاور به یکدیگر
  9. مشکلات ساختمان دندان

چه زمانی باید به دندانپزشک کودک مراجعه کرد ؟

اگر کودک شما ۱۳ ماهه است و هنوز دندان در نیاورده ابتدا به خانواده خود نگاه کنید اگر در خانواده این موضوع سابقه نداشته لازم است که دندانپزشک مراجعه کنید . متخصص دندانپزشک کودک پس از بررسی قادر است مشکل را تشخیص دهد . البته باید گفت در اغلب موارد این موضوع جای نگرانی ندارد و گاهی اوقات دیده شده است که کودک حتی تا ۱۸ ماهگی هم دندان در نیاورده است .

مطالب مرتبط : 

 

ارتباط با دکتر نجمه اخلاقی متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *