کندن دندان شیری لق

کندن دندان شیری لق | دندانپزشک کودکان اصفهان

کندن دندان شیری لق

کودکان اکثرا با زبان یا جلو عقب بردن دندان شیری خود با انگشت به دندان فشار وارد کرده و به افتادن آن کمک می کنند. کودکان از انجام این کار حس خوبی دارند و برایشان خوشایند است. گاهی اوقات یک دندان شیری به مدت چند هفته لق است و کودک احساس خوبی ندارد زیرا مسواک زدن و غذا خوردن برایش سخت می شود.

اگر دندان شیری کودکتان هنوز ریشه دارد آن را به حال خود رها کنید زیرا کشیدنش بسیار سخت و دردآور است. اگر حالت لق پیدا کرده و آویزان است به کودکتان کمک کنید آن را بیرون بکشد. کودکان اکثرا از کشیدن دندان شیری شان می ترسند اما بهتر است در نهایت خودشان این کار را انجام دهند زیرا بیشتر از هرکس دیگری می داند که دندانش چقدر لق شده و آیا می توان آن را کشید یا نه؟ زمانی که کودک خودش دندان را بیرون می کشد احساس درد کمتری می کند.

|اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان|

کمک به کودک برای کشیدن دندان شیری

چنان چه کودکتان نمی تواند به تنهایی دندان شیری لق خود را بکشد به وی کمک کنید. ابتدا مقداری داروهای خوراکی ضد درد به اطراف دندان خود بمالید. این مسکن موضعی را می توانید راحت از هر داروخانه ای تهیه کنید و نیازی به نسخه پزشک ندارد. پس از این که ماده بی حس کننده را زدید چند دقیقه صبر کنید تا اثر بگذارد. اگر کودکتان احساس اضطراب دارد مقداری مسکن به وی دهید تا آرام شود. یک گاز پانسمان یا دستمال کاغذی تمیز بردارید سپس به کمک آن دندان را به جلو و عقب تکان دهید تا مشخص شود آیا دندان آماده کشیده شدن است یا نه؟

اگر دندان به راحتی و آزادانه به جلو و عقب حرکت کرد و مقاومت کمی از خود نشان داد می توانید آن را به آرامی بکشید اما اگر سخت تکان خورد بهش تاچند روز دیگر دست نزنید.
وجود اندکی خون در محل اصلی دندان هنگام کشیدن طبیعی است. یک گاز پانسمان تمیز روی محل قرار دهید تا از خون ریزی بیشتر آن جلوگیری کنید. پس ازآن که خون ریزی متوقف شد لثه های کودک را بررسی کنید و مطمئن شوید اثری از دندان شیری باقی نمانده است. پس از توقف خون ریزی شاید بتوانید ببینید آیا دندان بزرگسالی در لثه وی سر‌ بیرون‌ آورده است یا نه؟ اگر پشت لثه تان تکه های شکسته دندان وجود دارد از بیرون کشیدن آن توسط خودتان خودداری کنید.

ترک خوردن دندان کودک | دندانپزشک کودکان اصفهان

بیرون کشیدن تکه های کوچک

برای بیرون کشیدن تکه های باقی مانده دندان شیری حتما کودک را نزد دندانپزشک ببرید زیرا باقی ماندن تکه های دندان در لثه دردناک است و منجر به مشکلات دندانی می شود. کشیدن دندان ممکن است منجر به پارگی کوچک در لثه شود. تا یک هفته پس از بیرون کشیدن دندان شیری مراقب کودکتان باشید زیرا احتمال عفونت وجود دارد البته بروز این اتفاق نادر است. اگر کودکتان احساس درد داشت یا لثه اش قرمز شد او را حتما نزد دندانپزشک ببرید.

نکات مهم هنگام لق شدن و کشیدن دندان شیری

دندان شیری را تکان دهید

دندان لق را با انگشت اشاره و شست تکان داده و جلو، عقب ببرید. این کار آسان ترین وبدون درد ترین راه برای کشیدن دندان شیری لق است.
غذاهای سفت و سخت بخورید. خوردن میوه هایی مانند سیب یا سبزیجات ترد که جویدن آن ها سخت است روند افتادن دندان را سریع تر و بدون درد می کند.

از نخ دندان استفاده کنید

اگر دندان شیری کودکتان لق شده اما نمی توانید آن را به صورت طبیعی بیرون بکشید از نخ دندان استفاده کنید. مقداری نخ دندان را بین خط لثه و دندان خود قرار دهید و آن را سریع به سمت بیرون بکشید.

صبر کنید دندان لق شده خودش بیفتد

بهترین روش برای کشیدن دندان شیری این است که صبر کنید دندان لق شده خودش بیفتد. در این حالت شما کمترین دخالت را دارید و مکان بهتری برای رشد دندان جدید مهیا می شود.

برای تکان دادن دندان لق شده از گاز پانسمان استفاده کنید

در این روش علاوه بر تکان دادن دندان از گاز پانسمان برای آسان تر کردن واستریل کردن روند کشیدن دندان می توان استفاده کرد.

به آرامی از انبرک یا موچین استفاده‌ کنید

اگر دندان شیری کودکتان لق شده اما هنوز خودش نیفتاده می توانید به کمک یک انبرک تمیز دندان لق شده را تکان دهید. این روش درد ندارد و باکتری به دهان کودکتان وارد نمی شود.

به دندانپزشک مراجعه کنید

آخرین راه حل مراجعه به دندانپزشک است. دندانپزشک کودک می تواند دندان کودک شما را بدون درد بکشد.

خطرات ناشی از کشیدن دندان شیری

پس از کشیدن دندان شیری ممکن است کودک دچار مشکلات زیر شود:

  • خون ریزی
  • درد
  • عفونت

مطالب پیشنهادی:

بوی بد دهان در کودکان

دندان اضافه در کودکان

درمان دندان اضافه در کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *