نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال

نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال

در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال را مورد بررسی قرار می دهیم.

مراقبت از دندان‌های کودک در سن ۳ تا ۵ سالگی

زمانی که کودک به سن ۳ سالگی رسید، باید روزی دو بار دندان‌هایش را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. توجه داشته باشید که میزان فلوراید باید با توصیه دندانپزشک باشد. دقت کنید که کودکتان خمیر دندان را قورت ندهد. زمانی که احساس رویش دومین دندان را در دهان کودک خود داشتید، استفاده از نخ دندان را شروع کنید. معمولا نوزادان عادت به مکیدن انگشت شست دارند که والدین باید سعی کنند، باعث ترک این عادت از سن ۴ سالگی به بعد شوند. از سن ۳ سالگی به بعد، چکاپ دندان‌های کودک هر ۶ ماه یک بار توسط دندانپزشک اهمیت زیادی دارد.

احتمال آسیب دیدن دندان در این سن خیلی زیاد است. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود در صورت شکستگی دندان، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. علاوه بر این نیز، در صورتی که دندان‌های شیری کودک شروع به افتادن کردند، حتما از نگهدارنده فضا استفاده کنید. این وسیله کمک می‌کند تا کودک در آینده نیاز به ارتودنسی نداشته باشد.

مراقبت از دندان‌های کودک در سن ۶ تا ۹ سالگی

استفاده از نخ دندان به محض رشد اولین دندان دائمی کودک ضرورت پیدا می‌کند. در صورتی که فرزند شما به تنهایی قادر به رعایت بهداشت دهان و دندان خود نبود، باید برای این کار به کودک خود کمک کنید. توجه داشته باشید که مراقبت از دندان‌های عقبی اهمیت زیادی داشته، زیرا در این دندان‌ها احتمال تجمع جرم و پلاک دندان بسیار بیشتر است.
معمولا دندانپزشکان توصیه می‌کنند در این سن، از همان خمیر دندان‌های بزرگسالان استفاده شود تا میزان فلوراید کافی را داشته باشند. همچنین، در این سن می‌توان با انجام فیشور سیلانت تراپی، از پوسیدگی دندان‌های دائمی پیشگیری کرد.

نکاتی مهم برای درمان آبسه دندان کودکان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

چه زمانی باید کودک خود را به مطب دندانپزشکی ببرید؟

اولین ویزیت دندانپزشکی کودک در یک سالگی است که دندانپزشک پس از معاینه دندان کودک، نحوه درست مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به شما آموزش می‌دهد. بعد از ۳ سالگی، حدود هر ۶ ماه یک بار باید فرزند خود را برای چکاپ دندان‌ها به مطب دندانپزشکی برده تا در صورت وجود مشکلات احتمالی در زمان مناسب برای درمان آن اقدام کنید. پس از درآمدن تمام دندان‌های موقت، دندانپزشک استفاده از فلوراید را برای کودک شروع می‌کند. فلوراید با محکم‌تر کردن مینای دندان، جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان اهمیت بسیاری دارد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مراقبت از دندان کودک

برخی از نکاتی که باید در این باره به آنها توجه داشته باشید، عبارت‌اند از:

سعی کنید مصرف شیرینی و شکلات را برای فرزند خود به حداقل برسانید و به کودک خود آموزش دهید تا بعد از مصرف آنها، دهان خود را با آب بشوید.
نوشیدن آب را به مقدار فراوان در طی روز به کودک خود توصیه کنید.
رژیم غذایی مناسبی را برای کودک خود در نظر بگیرید تا با دریافت انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، احتمال بروز مشکلات دندانی را کاهش دهید.
منابع غذایی کلسیم دار مانند شیر و ماست که به استحکام دندان‌ها کمک می‌کنند را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

انواع مختلف ارتودنسی ثابت دندان

آشنایی با انواع مختلف ارتودنسی متحرک

نکاتی برای سالم نگهداشتن دندان کودک تا دو سالگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *