نحوه درمان رکود لثه

نحوه درمان رکود لثه | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی نحوه درمان رکود لثه

رکود لثه به طوری که شدید نباشد ممکن است با تمیز کردن عمیق ناحیه آسیب دیده توسط دندانپزشک شما درمان شود. در حین تمیز کردن عمیق – که به آن اسکیلینگ و روت پلنینگ دندان نیز گفته می شود – پلاک و تارتاری که روی دندانها و سطوح ریشه ی زیر خط لثه بوجود آمده است با دقت برداشته شده و قسمت ریشه در معرض دید آن صاف و هموار می شود تا باکتری ها را برای چسبیدن به آن با مشکل روبرو سازند. ممکن است برای خلاص شدن از باکتری های مضر باقی مانده ، آنتی بیوتیک نیز به شما داده شود. در ادامه این مطلب از سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان  به بررسی نحوه درمان رکود لثه خواهیم پرداخت.

اگر رکود لثه شما به دلیل از بین رفتن بیش از حد استخوان دندان و پاکت های بسیار عمیق قابل درمان نیست ، ممکن است برای ترمیم آسیب های ناشی از رکود لثه به جراحی لثه نیاز باشد.

انواع جراحی های درمان رکود لثه

از فرآیند های جراحی زیر برای درمان رکود لثه استفاده می شود :

اسکیلینگ و روت پلنینگ فلپ باز:

در طی این روش ، دندانپزشک یا پریودنتیست ( پزشک لثه ) بافت لثه آسیب دیده را تا زده ، باکتری های مضر را از پاکت ها خارج می کند و سپس به طور مفصلی بافت لثه موجود در بالای ریشه دندان را ایمن می کند و بدین ترتیب پاکت ها از بین رفته یا اندازه آنها کاهش می یابد.

مطلب پیشنهادی : پاسخ به سوالات متداول پیرامون اسنپ آن اسمایل

باززایی :

اگر استخوان ساپورت کننده ی دندانهای شما در نتیجه رکود لثه از بین رفته باشد ، ممکن است روشی برای بازسازی استخوان و بافت از دست رفته استفاده شود. مانند کاهش عمق پاکت ، دندانپزشک شما بافت لثه را به عقب می کشد و باکتری ها را از بین می برد. یک ماده ترمیم کننده مانند غشاء ، بافت پیوندی یا پروتئین تحریک کننده بافت، استفاده می شود تا بدن شما را به بازسازی طبیعی استخوان و بافت در آن ناحیه ترغیب کند. پس از قرار دادن ماده باززایی کننده ، بافت لثه بر روی ریشه دندان یا خود دندان ایمن می شود.

پیوند بافت نرم :

چندین نوع روش پیوند بافت لثه وجود دارد ، اما متداول ترین آن پیوند بافت پیوندی یا همبند نامیده می شود. در این روش ، یک فلپ از پوست کام دهان شما بریده می شود و بافتی از زیر فلپ ، به نام بافت پیوندی سابپایتلیال برداشته می شود و سپس به بافت لثه اطراف ریشه در معرض دید، بخیه می شود. پس از برداشتن بافت همبند از زیر فلپ ، فلپ جلویی در جای قبلی خود دوخته می شود. در طی نوع دیگری از این پیوند ، به نام پیوند آزاد لثه ، بافت به جای زیر فلپ، مستقیماً از سقف دهان گرفته می شود. گاهی اوقات ، اگر به اندازه کافی بافت لثه اطراف دندانهای آسیب دیده وجود داشته باشد ، دندانپزشک قادر است در عمل پیوند از بافت دندان کناری آن لثه استفاده کرده و بافت آن را از کام خارج نکند. به این عمل، پیوند پدیکل گفته می شود.

پیشگیری از علل بروز رکود لثه | دندانپزشک کودکان اصفهان

دندانپزشک شما می تواند بر اساس نیازهای فردی شما بهترین نوع جراحی را که برای شما مناسب است، تعیین کند.

درمان درد لثه

بسیاری از موارد می توانند باعث درد لثه ی شما شوند – اما همه آنها به مراجعه ی به دندانپزشک احتیاج ندارند. بعضی اوقات حساسیت و درد لثه های شما، به سادگی نشانه این هستند که شما دندان هایتان را خیلی با شدت مسواک می زنید. در بعضی مواقع نیز ممکن است لثه های شما در اثر تحریک بریس های ارتودنسی و پروتز های دندانی، حالتی دردناک به خود بگیرند. اگر زن هستید ، تغییرات هورمونی مربوط به دوره ی قاعدگی ، حاملگی یا یائسگی شما می تواند باعث تورم و درد لثه شود.

صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

نحوه تسکین درد لثه

این روش های درمان خانگی ساده را برای تسکین درد لثه امتحان کنید :

  • دهان خود را با محلول نمکی گرم، بشویید.
  • تنها ازمسواک هایی با فرچه ی نرم یا فوق نرم استفاده کنید.
  • از مُسکن های بدون نیاز به نسخه پزشک، مانند استامینفون ( تلینول ) استفاده کنید.
  • شما محصولات دیگری از مُسکن های بدون نسخه را برای تسکین درد لثه هایتان در داروخانه پیدا خواهید کرد. این مُسکن ها شامل :
  • دهانشویه های حاوی پراکسید هیدروژن ، مانند : Gly-Oxide
  • ژل هایی که مستقیماً روی لثه هایی که درد دارند اعمال می شوند ، مانند : Anbesol

اگر لثه شما صدمه دیده است و یک پوشش سفید روی زبان یا گونه های خود دارید ، می توانید به عفونتی که موسوم به برفک است، مبتلا شده باشید. این یک نوع عفونت مخمر است. خوردن ماست حاوی باکتری های مفید زنده می تواند کمک کند ، اما در صورت عدم پاکسازی باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر درد لثه و زخم های سفیدی با حاشیه قرمز در دهان وجود داشته باشد ، می تواند زخم هایی در اثر برفک دهان باشد آنها مسری نیستند و معمولاً طی ۱ تا ۳ هفته از بین می روند. زخم های برفکی که بزرگتر از نیم اینچ هستند می توانند بسیار دردناک باشند و باید توسط دندانپزشک معالجه شود. برای کاهش درد ، از غذاهای پرادویه ، شور و اسیدی خودداری کنید و همان داروهای خانگی فوق را استفده نمایید.

 


مطالعه بیشتر:

مقایسه پالپکتومی با پالپوتومی

مزایا و معایب اسنپ آن اسمایل

پیشگیری از علل بروز رکود لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *