مراقبت های پیشگیرانه برای حفظ سلامت دندان کودک

مراقبت های پیشگیرانه برای حفظ سلامت دندان کودک | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی مراقبت های پیشگیرانه برای حفظ سلامت دندان کودک

برای مراقبت از دندان‌های کودکان، پیشگیری از آسیب دیدگی دندان‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان مراقبت های پیشگیرانه برای حفظ سلامت دندان کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.

جرم گیری و معاینه دندان‌ها

سن یک تا دو سالگی بهترین زمان برای مراجعه به مطب دندانپزشکی برای چکاپ دندان‌های کودکان است. دندانپزشک با معاینه و جرم گیری دندان‌ می‌تواند مانع از بروز آسیب‌های دندان در سنین بزرگسالی شود.

فیشور سیلانت تراپی

برای فیشور سیلانت تراپی، دندانپزشک با پوشاندن شیارهای دندان‌های خلفی مانع از تجمع بیش از اندازه پلاک روی آنها می‌شود.

انجام فلوراید تراپی

فلوراید تراپی جهت پیشگیری و کاهش پوسیدگی دندان برای کودکان انجام می‌شود. به این صورت که دندانپزشک میزان فلوراید مورد نیاز برای کودک را به شکل ژل و یا فوم روی دندان او قرار می‌دهد.

انتخاب خمیر دندان مناسب برای کودکان

در صورت نیاز می‌توان برای استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید با دندانپزشک مشورت کرد. از سن دوسالگی به بعد، خمیر دندان حاوی فلوراید با مقدار تجویز شده توسط دندانپزشک را استفاده نمایید. البته میزان فلوراید آنها معمولا کمتر از خمیردندان‌های بزرگسالان است.

نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

قورت دادن خمیر دندان توسط کودک

اگر کودک بیش از اندازه خمیر دندان را قورت دهد، ممکن است دچار استفراغ و تهوع شود. به همین دلیل است که استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید باید تحت نظارت دندانپزشک و به کمک والدین انجام شود.

زمان شروع مسواک زدن برای کودک

تمام دندانپزشکان توصیه دارند، از زمان پدیدار شدن اولین دندان، باید مسواک زدن شروع شود؛ زیرا هر چه این کار از سنین کمتری آغاز گردد به یک عادت در زندگی روزمره تبدیل شده و در سنین بزرگسالی رعایت بهداشت برای او راحت‌تر خواهد بود.

استفاده از فلوراید برای کودک

فلوراید برای محافظت و تقویت از مینای دندان برای کودکان اهمیت زیادی دارد، اما توجه داشته باشید که میزان فلوراید مصرفی باید توسط دندانپزشک تایید شود. همچنین والدین باید مراقب باشند تا کودک آنها میزان زیادی فلوراید را قورت ندهد، زیرا مشکلات گوارشی برای کودک ایجاد خواهد کرد.

استفاده از دهانشویه برای کودکانی که قادر به خارج کردن مایع دهانشویه از دهان خود نیستند، توصیه نمی‌شود. اما در سنین ۶ سالگی به بعد با آموزش‌های لازم کودکان می‌توانند در کنار مسواک و نخ دندان از دهانشویه نیز استفاده کنند. همچنین شستشوی دهان با آب بعد از غذا، تاثیر بسیاری بر کاهش پوسیدگی دندان کودک دارد. البته توجه داشته باشید که استفاده از دهانشویه بهتر است تحت نظر دندانپزشک انجام شود. چرا که استفاده بیش از حد از آن نیز برای دندان‌ها مضر است.

نحوه مسواک زدن دندان های کودک

برای این کار باید از مسواک کوچک با برس‌های نرم و گرد استفاده کرده و به صورت زاویه‌دار و با کمک حرکات آرام و دایره‌ای دندان‌های کودک خود را مسواک بزنید. احتیاط کنید که مسواک زدن به شکل محکم می‌تواند به لثه‌های کودک آسیب وارد کند.

باید حداقل روزی دو بار دندان‌های کودک خود را مسواک بزنید که بهترین زمان آن صبح بعد از صرف صبحانه و دیگری در هنگام خواب است. به دلیل اینکه بزاق در هنگام خواب کاهش می‌یابد، مسواک زدن کودک قبل از خواب به سلامت دندان‌های او تا صبح کمک می‌کند.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

نکاتی برای سالم نگهداشتن دندان کودک تا دو سالگی

نکات مراقبتی از دندان‌ کودکان بالای دو سال

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *