مراقبت از روکش دندان کودک

مراقبت از روکش دندان کودک | دندانپزشک کودکان اصفهان

مراقبت از روکش دندان کودک

پس از انجام روکش دندان شیری،کودک باید دندان های خود را مرتب مسواک بزند تا لثه اطراف روکش سالم بماند و از التهاب آن جلوگیری شود.علاوه بر این باید بین روکش ها و دندان های اطرافش نخ دندان کشیده شود تا از تجمع باکتری ها جلوگیری شود.علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان باید از خوردن شکلات ها و تافی های چسبنده توسط کودک جلوگیری کنید تا چسب زیر روکش به سرعت حل نشود.مصرف مکرر شکلات های چسبنده منحر به درآمدن روکش ها می شود.

بعد از عمل تا زمانی که بی حسی دندان کودک به طور کامل برطرف نشده است کودک خود را تشویق کنید چیزی نخورد. این کار از گاز گرفتن تصادفی لب یا گونه که می تواند آسیب اساسی و دردناک به کودک وارد کند جلوگیری می کند.گاهی ممکن است کودک ناحیه بی حس شده را بجود یا گاز بگیرد و به دلیل استفاده از بی حسی درد آن را متوجه نشود اما این موضوع می تواند آسیب جدی به دندان کودک وارد کند بنابراین به کودک خود آموزش دهید از جویدن،مکیدن یا گاز گرفتن ناحیه بی حس شده خودداری کند.

مطالب پیشنهادی: علل و علائم آبسه دندان کودک

در کل می توان گفت مراقبت از روکش دندان کودکان با دندان طبیعی هیچ تفاوتی ندارد زیرا هیچ کدام از این روکش ها مانع پوسیدگی دندان کودک نمی شوند.تا ۲۴ساعت بعد از عمل تجربه برخی ناراحتی ها برای کودک به واسطه خوردگی های ناشی از عصب یا بافت نرم طبیعی است.داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می تواند کمی از بی قراری کودک شما کم کند.در صورتی که پس از گذشت ۲۴ ساعت درد ادامه دار شد حتما با پزشک خود تماس بگیرید.اگر کودک شما عنوان کرد که حس عجیبی در دندان خود داشته یا گاز زدن و جویدن برای وی مشکل ساز است، با دندانپزشک تماس گرفته زیرا ممکن است دندان برای راحت تر شدن عمل جویدن یا گاز زدن نیاز به تنظیم داشته باشد.

مراقبت از روکش دندان کودک | دندانپزشک کودکان اصفهان

دیگر مراقبت های پس از روکش و عصب کشی دندان کودک:

حداقل به مدت ۳۰ دقیقه به کودک خود چیزی برای خوردن ندهید.
در طول ۲۴ ساعت پس از گذاشتن روکش، کودک نباید خوراکی های چسبناک مانند شکلات، آدامس، گز، تافی و … بخورد.
داروی مسکنی که پزشک تجویز می کند. را قبل از این که اثر بی حسی کودک از بین برود به او بدهید تا پس از درمان احساس درد و ناراحتی نکند.
تا ۲۴ ساعت پس از درمان بهتر است با استفاده از مسواک نرم و آب نمک لثه کودک را در ناحیه روکش به آرامی ماساژ دهید.
در صورتی که ۱ تا ۳ ساعت پس از پایان کار،کودک لب یا زبان خود را گاز گرفت و دچار زخم یا تورم سفید رنگ شد از آب نمک استفاده کنید.
در صورت مصرف خوراکی های چسبناک و درآمدن روکش دندان کودک نگران نشوید.هر چه زودتر روکش درآمده و کودک را به نزد دندانپزشک ببرید تا مجددا بچسباند.

از ایجاد واکنش منفی نسبت به ظاهر روکش های کودک خودداری کنید. زیرا این کار باعث حساسیت وی می شود.
در زمان رویش دندان های دائمی روکش همراه با دندان شیری لق شده و می افتد. بنابراین نیازی به مداخله دندانپزشک جهت خارج کردن آن وجود ندارد.در صورتی که دندان لق نشد به راحتی توسط دندانپزشک در آورده می شود.

|اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان|


مطالب پیشنهادی:

علل و علائم آبسه دندان کودک

روش های درمان شکستگی دندان کودک

همه چیز راجع به روکش دندان شیری کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *