عوارض عادات نامطلوب دهانی کودکان

عوارض عادات نامطلوب دهانی کودکان | دندانپزشک کودکان اصفهان

عوارض عادات نامطلوب دهانی کودکان

توضیح این نکته ضروری است که مکیدن انگشت باعث می شود که سقف دهان کودک، که به صورت طبیعی کف حفره ی بینی وی را تشکیل می دهد، بالا رفته و حفره ی بینی کوچک تر شود. در این صورت کام طبیعی کودک به، کام گنبدی تبدیل می شود. در ادامه این مطلب از سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان  عوارض عادات نامطلوب دهانی کودکان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نتیجه ی موارد فوق، تنفس دهانی کودک به جای تنفس از راه بینی است. که به شدت مخرب و آسیب زننده می باشد. چراکه حفره ی کوچک شده ی بینی، قادر به تبادل هوای مورد نیاز کودک نیست. در نتیجه کودک به صورت ناخود آگاه ترجیح می دهد به جای بینی با دهان باز تنفس کند. که نتیجه ی این امر، حاد تر شدن وضعیت و گنبدی تر شدن کام و کوچک تر شدن حفره ی بینی و دوباره تنفس دهانی و… و اینگونه است که این سیکل معیوب ادامه می یابد.

عادت‌هایی که باعث آسیب به دندان‌های کودک می‌شود | دندانپزشک کودکان اصفهان

تنفس دهانی ایجاد شده علاوه بر ایجاد پوسیدگی های شدید دندانی، باعث ایجاد ناهنجاری های شدید فکی در کودک می شود. تا جاییکه انجام درمان های ارتودنسی پیچیده و وسیع و گاها جراحی فک، اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

این در حالیست که با تشخیص زودهنگام، انجام اقدامات لازم مانند. ارتودنسی پیشگیری و استفاده از دستگاه های ثابت مانند: tongue guard (و یا سایر دستگاه های مورد نیاز) و همکاری والدین، می توان مشکلات مذکور را تا حد زیادی درمان کرد.

همانطور که گفته شد، در صورت تاخیر در ترک عادت های نامطلوب فوق الذکر و نیز تعلل در درمان ناهنجاری های ناشی از این عادت ها، می تواند درمان های پیچیده ی ارتودنسی و طولانی مدت و حتی جراحی فک را برای کودک به دنبال داشته باشد. تا جاییکه گاها مشاهده می شود. درمان مشکلات فکی مذکور به خوبی انجام شده است ولی عوارض ناشی از مشکلات فکی مانند: تنفس دهانی همچنان باقی مانده و در برخی موارد غیرقابل درمان می باشد.

 


مطالعه بیشتر:

مقایسه پالپکتومی با پالپوتومی

مزایا و معایب اسنپ آن اسمایل

پیشگیری از علل بروز رکود لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *