زمان مناسب گرفتن پستانک از نوزاد برای سلامت دندان

زمان مناسب گرفتن پستانک از نوزاد برای سلامت دندان | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی زمان مناسب گرفتن پستانک از نوزاد برای سلامت دندان

هیچ سن جادویی وجود ندارد که بتوانید کودک خود را از شیر بگیرید یا مانع مکیدن انگشت شست شوید. با این حال، هر چه این عادت طولانی‌تر شود، احتمال آسیب بیشتری وجود دارد. البته، اینها همه به کودک، دهان او و میزان استفاده از پستانک بستگی دارد. از شیر گرفتن باید قبل از رویش دندان های دائمی آنها شروع شود. به این دلیل که اگر این عادت بیش از حد طولانی شود و مشکلی ایجاد کند، زمان بیشتری برای اصلاح آن نیاز خواهید داشت. در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان موارد نگران کننده در رشد دندان کوسه‌ای کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.

شیر گرفتن را از ۱۲ تا ۲۴ ماهگی در نظر بگیرید:

طبق یک گزارش، کودکانی که بیشترین آسیب را از مکیدن پستانک (یا انگشت شست) می بینند، کودکانی هستند که پستانک را بیش از ۴۸ ماهگی (۴ سالگی) استفاده می کنند. کسانی که زودتر از ۱۲ تا ۲۴ ماهگی این عادت را ترک می کنند، احتمال بسیار کمتری برای ایجاد مال اکلوژن یا دندان های کج دارند. بنابراین پاسخ کوتاه این است: این عادت را از ۱۲ تا ۲۴ ماهگی به بعد کنار بگذارید و اجازه ندهید بیشتر از چهار سالگی ادامه دار شود.

نحوه تاثیرگذاری پستانک روی دندان ها

دهانه ی پستانک:

دهانه ی پستانک می‌تواند چند شکل داشته باشد، اما یکی از رایج‌ترین آن‌ها چیزی است که به آن Open bite» » می‌گویند. این جایی است که دندان های بالا و پایین دیگر در قسمت جلو به هم نمی رسند. همچنین ممکن است باعث ناهماهنگی های مختلف، مانند بیرون زدگی دندان های جلویی یا کراس بایت شود.

مشکلات رشد فک:

رشد نادرست دندان ها می تواند منجر به مشکلات بیشتر فک شود. برای مثال، کودک مبتلا به کراس بایت ممکن است متوجه شود که فک‌هایش به یک طرف جابه‌جا می‌شود که با بزرگ‌تر شدن، فرم دهان را کج می‌کند.

مشکلات گفتاری:

انسان ها برای صحبت صحیح به دندان های خود نیاز دارند، بچه ها بیشتر. رشد صحیح دندان ها می تواند به توانایی آنها در یادگیری زبان و صحبت کردن، کمک کند. تغییراتی که در دهان به دلیل استفاده طولانی مدت از پستانک ایجاد می‌شود، می‌تواند نحوه صحبت کردن آنها را تغییر دهد (از مشکلات جزئی مانند نوک زبان حرف زدن گرفته تا مشکلات بزرگ‌تر مانند ایجاد صداهای خاص)

چگونگی آسیب به دندان توسط پستانک | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

پوسیدگی دندان:

در حالی که هیچ ارتباط مستقیمی بین استفاده از پستانک و پوسیدگی دندان وجود ندارد، زمانی که پستانک با شکر یا شربت پوشانده شود، استفاده از آن می تواند به پوسیدگی کمک کند. ما می دانیم که پوشاندن یک پستانک با شکر برای جذاب تر کردن آن توصیه بسیار رایجی است، اما شکر از باکتری های موجود در دهان تغذیه می کند و می تواند پوسیدگی دندان و بیماری لثه را دامن بزند. اگر شکر روی یک پستانک برای مدت طولانی در دهان کودک قرار گیرد (مثلا یک شب تا صبح) محیط مناسبی برای تغذیه و رشد باکتری ها مهیا می شود.

تنفس دهانی:

کودکانی که برای مدت طولانی از پستانک استفاده می کنند، بیشتر از طریق بینی تنفس می کنند. این یکی دیگر از خطرات بیماری لثه است، زیرا تنفس دهانی طولانی مدت می تواند بزاق دهان را (که بدن ما برای تمیز کردن خود و مبارزه با باکتری ها از آن استفاده می کند) خشک کند.

عفونت گوش:

مطالعات نشان می دهد که استفاده از پستانک ممکن است منجر به افزایش خطر عفونت گوش میانی شود. طبق گزارشی میزان عفونت گوش در کودکانی که از پستانک استفاده نمی‌کردند در مقایسه با کودکانی که استفاده می‌کردند، ۲۹ درصد کمتر بوده است.

تغییر شکل دندان ها در کودکانی که از پستانک استفاده می کنند

اگر کودک شما دچار اپن بایت شود، دندان‌های جلویی بالا و پایین او از هم جدا می‌شوند، تقریبا مثل اینکه دهان خود را نبسته باشد. با این حال، تمام دندان های آسیاب و حتی دندان های نیش کنار هم خواهند بود، فقط دندان های جلویی از یکدیگر فاصله می گیرند. در کراس بایت، دندان های جلو و عقب کودک شما به نوعی روی هم زیگزاگ می شوند (بسته به اینکه کدام دندان کج می شود) در برخی مکان‌ها دندان‌های بالا جلوتر از پایین قرار می‌گیرند و در جاهایی برعکس. دندان های جلویی می توانند تا حد زیادی بیرون بزنند و باعث ناراحتی مضاعف شوند. در برخی موارد دندان‌های بیرون زده می‌توانند تا ۴۵ درجه جلوتر قرار بگیرند.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

موارد نامناسب برای درمان زود هنگام ارتودنسی

علل رشد دندان اضافه در کودکان

موارد نگران کننده در رشد دندان کوسه‌ای کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *