روشهای تشخیص و درمان‌ پوسیدگی دندان کودکان

روشهای تشخیص و درمان‌ پوسیدگی دندان کودکان | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

روشهای تشخیص و درمان‌ پوسیدگی دندان کودکان

در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان روشهای تشخیص و درمان‌ پوسیدگی دندان کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.

درمان‌ های مختلف برای پوسیدگی دندان

تشخیص زود هنگام پوسیدگی دندان بر روش درمان آن موثر است. اگر پوسیدگی را در مراحل اولیه تشخیص دهید، دندانپزشک شما می تواند با استفاده از درمان‌های فلوراید از آسیب بیشتر جلوگیری کند. این روش درمانی با جایگزینی مواد معدنی از دست رفته، به ترمیم مینای دندان کمک می‌کند. با این حال، برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی دندان، درمان های دیگری نیز انجام میشود که از جمله ی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

پر کردن‌ها:

دندانپزشک مینای دندان آسیب دیده را سوراخ می‌کند و آن را با مواد مصنوعی پر می‌کند. این امر مانع از آسیب دیدگی بیشتر دندان می شود، زیرا پر کردن از دندان به همان روشی که مینای دندان محافظت می‌کند، مراقبت می‌کند.

عصب کشی:

هنگامی که پوسیدگی از مینای دندان به پالپ ( ماده داخل دندان که رگ‌های خونی و اعصاب را احاطه کرده است) میرسد، عصب کشی مورد نیاز است. در این روش درمان، دندانپزشک ریشه دندان را پاکسازی می‌کند و پوسیدگی را از بین می‌برد. سپس یک پر موقت برای شما انجام می شود. بعد از چند روز لازم است برای یک پر کردن دائمی یا روکش، بسته به اینکه چقدر از دندان خود را از دست داده‌اید، مجددا به دندانپزشکی مراجعه کنید.

کشیدن دندان:

اگر پوسیدگی دندان شدید باشد، دندانپزشک ممکن است به شما توصیه کند که دندان را بکشید. در این صورت، باید از بریج یا ایمپلنت برای پر کردن فضای خالی دندان استفاده کنید. این امر مانع از حرکت دندان‌های دیگر به داخل فضا خالی می شود.

ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

علائم هشدار دهنده برای پوسیدگی دندان

تشخیص زودهنگام پوسیدگی دندان امری دشوار است، زیرا هیچ علائمی از خود نشان نمی دهد. با این حال، لکه‌های سفید روی دندان، اولین نشانه ی آغاز پوسیدگی دندان است. این لکه‌ها نشان می‌دهند که مینای دندان، که لایه محافظ دندان است، مواد معدنی خود را از دست داده است. اگر متوجه لکه‌های سفید، به ویژه در کودکان شدید، می‌توانید با دندانپزشک خود در مورد چگونگی جلوگیری از تبدیل شدن این لکه‌ها به پوسیدگی‌ صحبت کنید. انجام مراحل زیر نیز می تواند کمک کننده باشد.

  • به طور صحیح، دو بار در روز، با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • با کارشناس مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد استفاده از فلوراید مکمل، مانند دهانشویه فلوراید، به ویژه اگر از آب آشامیدنی عمومی که حاوی فلوراید است نمی‌نوشید، صحبت کنید.
  • تعداد شیرینی‌ها و میان وعده‌هایی که شما یا فرزندتان می‌خورید را کاهش دهید.
  • از خوردن یا نوشیدن بعد از مسواک زدن و قبل از خواب خودداری کنید.
  • سیلانت‌های دندان را جدی بگیرید. سیلانت‌ها یک لایه نازک پلاستیکی هستند که شیارهای دندان‌های آسیاب را می‌پوشانند و احتمال گیر کردن ذرات غذا و پلاک در آن‌ها را کاهش می‌دهند.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

زمان شروع و نحوه مسواک زدن در کودکان

علل و علائم انواع بیماری های پریودنتال

محافظ ارتودنسی دهان کودکان هنگام ورزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *