درمان ریشه و ترمیم دندانها
تصویر برگرفته از صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان
علت درمان ریشه (عصب کشی دندان)
به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، دندان دچار پوسیدگی میشود؛ اگر این پوسیدگی به موقع درمان نشود و عمیق شود، به عمق دندان و ریشه دندان نفوذ کرده و تنها راه درمان آن عصب کشی است.
علائم به عصب رسیدن دندان
- درد مداوم دندان
- درد دندان هنگام جویدن و استفاده از مواد غذایی و مایعات سرد و گرم
- لپ پر شدن یا شکستگی دندان
- تغیر رنگ یا تیره شدن دندان ( به علت عفونت درون پالپ دندان)
- لثه های متورم یا دارای آبسه
- خارج شدن ترشحات چرکی از دندان یا لثه
آیا همیشه درمان ریشه با درد همراه است ؟
هرچه مدت زمان بیشتری از علائم اولیه عفونت سپری شود، موفقیت در درمان عصبکشی کاهش مییابد و پیش رفتن عفونت در ریشه ممکن است باعث نابودی پالپ دندان و در نهایت لق شدن و از دست دادن دندان میشود. که اغلب همراه با درد است. در واقع درد ما را در مورد بروز آسیب با خبر میکند.اما همیشه این آسیب همراه با درد دندان نیست.
۱٫ احساس درد افراد مختلف متفاوت است. بعضیها احساس سرما و گرمای دندانهایشان در پاسخ به غذاهای گرم و سرد را آزار دهنده تلقی نمیکنند و نیازی هم به درمان احساس نمیکنند. امابعد از مدتی ممکن است پوسیدگیهای دندانهای این افراد پیشرفت کند و نیاز به درمانریشه (عصبکشی)به وجود بیاید.
۲٫ گاهی ضربههای شدیدی که به دندانها وارد میشود باعث میشود که خونرسانی دندانها مختل شود. و در این حالت دندان نیاز به عصبکشی (درمانریشه) پیدا میکند بدون اینکه بیمار دردی داشته باشد.
۳ .عفونت ریشه همواره با درد همراه نیست، چراکه بر اثر پیشرفتن عفونت در ریشه ممکن است علائم درد از بین برود؛ چون پالپ دندان از بین رفته و عصب ها دیگر پیامی ارسال نمیکنند، در این صورت تصور میکنید دندانتان خوب شده ولی در واقع عفونت گسترش پیدا کرده است. و به اصطلاح نکروز آسمپوتیک اتفاق افتاده است.
|اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان|
مطالب پیشنهادی:
دلایل لب پر شدن دندان شیری کودک