روش انجام ‌ترمیم دندان‌های شیری

روش های ترمیم دندان های شیری

ترمیم دندان های شیری با چه روش هایی انجام می شود ؟

روش‌های درمانی زیر در ترمیم دندان های شیری کودکان نقش دارند:

  • عصب‌کشی

    عصب‌کشی سطحی زمانی انجام می‌شود که مقدار زیادی پوسیدگی در دندان وجود داشته و دندان به دلیل این عفونت دردناک شده باشد . همچنین زمانی که عفونت در فاصله‌ی بسیاری کمی با مغز دندان یا عصب آن قرار داشته باشد نیز عمل عصب‌کشی انجام می‌شود . در صورتی‌که پوسیدگی دندان به ‌سرعت و به‌طور کامل درمان نشود ، ممکن است دندان کودک شما دچار عفونت شدید شده و حتی دندان خود را از دست بدهد .

  • روکش استیل ضد زنگ

    دندان‌ های آسیاب شیری که دچار بدشکلی بوده و یا پوسیده و شکسته هستند و یا دندان‌هایی که تحت عصب‌کشی سطحی قرار گرفته‌اند برای پوشاندن بخش باقی‌مانده‌ی دندان ، نیازمند استفاده از روکش استیل ضدزنگ می‌باشند . همچنین زمانی که پوسیدگی باعث آسیب‌های شدید و عمیق به دندان شده و برای نگه‌داشتن آن باید به‌خوبی از آن محافظت کرد ، از روکش دندان استفاده می‌شود . می‌توان بلافاصله پس‌ از انجام عصب‌کشی سطحی دندان را روکش کرد . روکش استیل ضدزنگ همانند دندان عادی بوده و با رشد دندان دائمی، از جای خود خارج شده و می‌افتد .

  • پرکردگی‌ های نقره‌ای و سفید

    منطقه‌ی خالی دندان که برای جدا کردن بخش پوسیده از آن خارج شده است ، با استفاده از مواد مخصوصی پر می‌شود . دندانی که پر می‌شود معمولاً به پوسیدگی عمیق مبتلا نیست .

  • کشیدن دندان

    ممکن است کودک به دلایل مختلفی نیازمند کشیدن یک دندان شود . در صورتی‌که کودک شما به عفونت شدید و پوسیدگی زیاد دندان مبتلاست ممکن است لازم باشد تا دندان او کشیده شود . همچنین در صورت وجود مشکلات مختلفی مانند شلوغ و نامرتب بودن دندان‌ها و یا فضای کم برای ارتودنسی کردن، دندان‌ها کشیده می‌شوند. کشیدن دندان معمولاً در حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد . کودک شما پس از کشیدن دندان، تا مدتی به محدودیت‌های دچار خواهد بود.

  • فضا نگهدارنده‌ها

    اگر یکی از دندان‌ های شیری زودتر از موعد مقرر بیفتد و یا یک دندان به کلی رشد نکند ، از یک فضا نگهدارنده برای نگه‌ داشتن جای آن دندان برای دندان اصلی استفاده می‌شود . در صورت حفظ نشدن این فضا ممکن است یکی از دندان‌های مجاور به جای خالی حرکت کرده و از رشد دندان اصلی به کلی جلوگیری کند . همچنین بدون استفاده از فضا نگه‌دارنده ، ممکن است دندان‌ها نامرتب شوند که درمان آن نیز بسیار دشوار خواهد بود . فضا نگهدارنده‌ها از جنس استیل ضدزنگ ساخته شده و شکلی همانند دو حلقه‌ی چسبیده به هم دارند. این نگهدارنده‌ها به‌طور موقتی در دهان کار گذاشته شده و با رشد دندان و یا شل شدن دندان‌های کناری آن ، برداشته می‌شوند .

مراقبت‌ های پس از درمان و مراجعه‌ های بعدی به دندان پزشک

پس‌ از انجام ‌ترمیم دندان‌های شیری:

  • در صورتی‌ که کودک شما احساس ناراحتی و درد می‌کند می‌تواند به او تایلنول و موترین بدهید .
  • ممکن است آب دهان کودک شما از دهان او بیرون ریخته و یا لب و دهان او احساس “بزرگی و چاقی” داشته باشند . این موارد آثار داروی بی‌حس‌کننده بوده و کاملاً طبیعی هستند که پس از چند ساعت از بین خواهند رفت .
  • تا ۳ ساعت پس‌ از انجام درمان تنها غذاهای سرد و نرم به کودک خود بدهید چراکه با وجود اثر داروی بی‌حسی ممکن است او سطح داخلی دهان و لب‌های خود را گاز بگیرد .
  • کودک شما می‌تواند بلافاصله پس از درمان به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهد مگر اینکه از بیهوشی عمومی و یا داروهای بی‌حسی سنگین استفاده شده باشد .
  • در صورتی‌که برای درمان کودک شما از روکش استیل استفاده شد ، باید از مصرف شکلات و خوراکی‌های چسبناک تا زمان افتادن طبیعی روکش که سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی است پرهیز کنید .

متخصص دندانپزشکی کودکان

رتبه اول بورد تخصصی دندانپزشکی کودکان در کشور

عضو هیات علمی گروه دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان

عضو هیات ویرایش مجله انگلیسی دانشکده دندانپزشکی( dental research journal)

دندانپزشک نمونه سال ۹۱

 

آدرس: بلوار دانشگاه، خ توحید میانی، اولین تقاطع بعد از چهارراه پلیس، نبش بن بست ۱۲، ساختمان نیکو، طبقه ۲

تلفن تماس: ۰۳۱۳۶۲۵۱۱۹۸

همراه مطب: ۰۹۱۳۵۶۵۹۳۵۳

Email:

n_akhlaghi@dnt.mui.ac.ir

Najme.a2008@yahoo.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *