بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان موضوع بحث ما در وب سایت خانم دکتر نجمه اخلاقی متخصص دندانپزشکی کودکان می باشد. اگه میخواهید اطلاعات مفیدی در این باره کسب کنید حتما مطلب را مطالعه کنید.
برخی از کودکان هستند که برای درمان دندان های خود دچار ترس و استرس می شوند ، راه های بسیاری برای کنترل این کودکان حین درمان وجود دارد که بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان یکی از این راه ها است که در این مقاله به آن می پردازیم .
در برخی کودکان با آوردن اسم دندانپزشکی ، دچار وحشت می شوند ، حتی برخی از والدین برای ترساندن کودکان خود از واژه ی دندانپزشکی استفاده می کنند ، امروزه ترس از دندانپزشکی یا دنتال فوبیا یکی از ترس های شایع در بین افراد است .
بسیاری از کودکان از کلیت دندانپزشکی ترس دارند و برخی دیگر از مواردی مانند : تزیق بی حسی ، صدای تراشیدن دندان ، ابزار های جراحی و … .
در گذشته و البته امروزه در برخی از مراکز برای درمان این کودکان از پرسنل دندانپزشکی و یا والدین کودک استفاده می کنند تا حین درمان کودک حرکت نکند .
راهی که جایگزین این راه شده است بیهوشی کودکان می باشد . بیهوشی موجب می گردد تا کودک حین درمان وحشت زده نشود و درد را احساس نکند .
بیهوشی کودکان براي اولین بار در سال ۱۹۰۰ بوسیله يك دندانپزشک آمریکایی آغاز شد .
حین بیهوشی کامل ، کودک کار هایی که پزشک برای او انجام می دهد را احساس نمی کند و دندانپزشک با آرامش و اطمینان کامل کار خود را انجام دهد .
در گذشته استفاده از بیهوشی خطراتی به همراه داشت اما امروزه با بررسي هاي آزمايشگاهي كودك و معاينات كامل قبل از بيهوشي ، ريسك ايجاد خطر براي كودك به حداقل خواهد رسيد .
در تمام مراحل درمان ، متخصص بيهوشي در کنار دندانپزشک حضور دارد و علائمی مانند : فشار خون ، تنفس ، وضعیت بیهوشی می شود را بررسی می کند . ( بیهوشی کودکان برای ترمیم دندان )
دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی
هنگامی که صحبت از بیهوشی کودکان جهت انجام امور دندانپزشکی ، به میان می آید بسیاری از والدین از انجام این کار می ترسند و از انجام آن سر باز می زنند ؛ اما در این باره باید ذکر کنیم در صورتی که بیهوشی کودکان در مراکز معتبر و مجهز انجام گیرد ، هیچ خطری آن ها را تهدید نمی کند.
لازم به ذکر است که پس از به هوش آمدن کودک ، نیاز به بستری شدن وی نمی باشد و پس از چک وضعیت جسمانی مرخص می شود.
بسیاری از والدین در این باره سوال می کنند که آیا انجام امور دندانپزشکی کودکان ، ارزش بی هوش شدن آن ها را دارد ؟
میزان اهمیت دندان های شیری به اندازه دندان های دائمی می باشد ، زیرا در صورت از بین رفتن دندان های شیری مشکلات بسیاری برای رویش مرتب و منظم دندان های دائمی به وجود می آید ؛ علاوه بر آن احتمال رسیدن پوسیدگی دندان های شیری به ریشه دندان های دائمی و درگیر شدن آن ها نیز وجود دارد.
مراقبت بعد از بیهوشی کودک
- بروز علائمی هم چون حالت تهوع و استفراغ ، لرز ، پر ادراری ، خواب آلودگی و از این قبیل موارد پس از بیهوشی مسئله ای عادی و طبیعی می باشد ؛ بنابراین والدین در صورت بروز چنین علائمی نگران نباشند.
- والدین باید بعد از به هوش آمدن کودکشان به او مایعات فراوان بدهند ؛ چرا که مصرف مایعات سبب می شود کودک سریع تر به حالت اولیه خود برگردد.
- بهتر است کودکان بعد از به هوش آمدن ، به اندازه کافی استراحت کنند اما استراحت مطلق نیاز نمی باشد.
- بروز سر درد و مشکلات تنفسی پس از به هوش آمدن کودکان ، مسئله ای عادی نمی باشد ؛ بنابراین والدین باید بلافاصله پس از مشاهده این موارد به پزشک مراجعه کنند.
تفاوت دندانپزشکی بیهوشی کامل و آرام بخشی
انتخاب هر کدام یک از این دو روش بر عهده متخصص دندانپزشک کودکان می باشد ، ایشان با توجه به در نظر گرفتن شرایط روحی کودکان و میزان ایرادات دندان های آن ها ، یکی از این دو روش را انتخاب می کند.
درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی چگونه انجام می شود ؟
متخصص دندانپزشک اطفال ، ابتدا کودکان را نزد متخصص اطفال جهت بررسی وضعیت سلامت آن ها می فرستد و در صورت تایید شدن انجام امور دندانپزشکی توسط بیهوشی ، کودک در روز تعیین شده باید به صورت ناشتا به مركز بيهوشى دندانپزشکى اطفال مراجعه کرده و پس از بیهوشی ، امور مربوط به دندانپزشکی انجام می گیرد.
نکات بیهوشی کودکان :
- برای انجام بیهوشی درمان را به دندانپزشکی که تخصص این کار را دارد بسپارید .
- قبل از انجام درمان ابتدا از محل درمان اطمینان کامل را بدست بیاورید .
- این درمان باید در مراکز دندانپزشکی تحت بیهوشی مانند بیمارستان ها که تجهیزات کاملی دارند انجام گیرد .
- توصیه می شود قبل از درمان آزمایش هایی که دندانپزشک درخواست کرده را انجام دهید .
- حتما قبل از انجام درمان با متخصص بیهوشی مشاوره ای داشته باشید .
- اگر کودک شما دچار سرماخوردگی و یا بیماری که سیستم تنفسی او را درگیر می کند شده است درمان را به عقب بی اندازید .
- سعی کنید در زمان درمان با بیهوشی ، كودكتان دچار هیچ گونه مریضی نباشد .
- اگر کودک شما سابقه ی بیماری دارد باید متخصص بیهوشی را درجریان قرار دهید .
- قبل از جراحی برای مصرف دارو هایی ازجمله ویتامین ها با متخصص بیهوشی مشورت کنید .
در صورت مفید بودن مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید.
رتبه اول بورد تخصصی دندانپزشکی کودکان در کشور
عضو هیات علمی گروه دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان
جهت اطلاع از آدرس و ساعات کاری لطفا کلیک کنید.
نظرات و سوالات خود را در بخش نظرات برای خانم دکتر ارسال نمایید.