علت بوی بد دهان کودک
دلایلی که در ایجاد بوی بد دهان کودک نقش دارند:
۱- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
۲- پوسیدگی های دندانی
۳- تجمع باکتری ها روی زبان
۴- تنفس دهانی در کودکان و خشکی دهان
۵- عفونت سینوس ها
۶- مشکلات گوارشی
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و بوی بد دهان کودک
به طور کلی کودکان قادر نیستند که دندان های خود را به خوبی مسواک بزنند و تمام ذرات غذایی و میکروب ها را از بین دندانهایشان خارج کنند. وقتی مواد غذایی در بین دندان ها و زیر لثه ها تجمع کنند، به مرور زمان باکتری ها به این ذرات غذایی حمله کرده و از آنها استفاده می کنند.
با مصرف ذرات باقیمانده غذایی، باکتری ها تولید اسید می کنند و روند پوسیدگی دندانی آغاز می شود. تجمع باکتری ها و ذرات غذایی و تشکیل پلاک میکروبی بین دندانها باعث ایجاد بوی بد دهان کودک می شود.
هم چنین در انتهای خلفی زبان باکتری های زیادی تجمع می کنند که باعث تولید موادی با بوی بد می شوند.
پوسیدگی های دندانی و بوی بد دهان
دندان های پوسیده و عفونی و دندانهای دارای آبسه، به علت وجود باکتری های فراوان در دندان باعث ایجاد بوی تعفن و بسیار بد در دهان می شود. با درمان این دندانها و یا کشیدن آنها (البته با نظر و صلاحدید دندانپزشک) این بوی بد دهان از بین می رود و در صورت رعایت بهداشت از جمله مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان به طور مرتب، استفاده از دهان شویه های فلوراید و مسواک زدن تحت خلفی زبان، مانع از برگشت بوی بد دهان کودک می شود.
تجمع باکتری ها روی زبان
حدود ۹۰% بوی بد دهان، به علت تجمع میکروب ها روی خلف زبان می باشد و با تمیز کردن زبان و مسواک زدن آن به صورت جارویی و کشیدن مسواک از عقب زبان به جلوی زبان، عمدتاً بوی بد دهان از بین می رود.
جهت مشاهدهی صفحهی اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
ترمیم همرنگ دندان یا کامپوزیت دندان چیست؟