آشنایی با مزیت ها و معایب انجام ونیر کامپوزیت
در مطلب امروز سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان به بررسی مزیت ها و معایب انجام ونیر کامپوزیت خواهیم پرداخت.
مزیت های انجام ونیر کامپوزیت
طول درمان کوتاه
یکی از موارد مهم در رابطه با مزایا کامپوزیت دندان طول درمان کوتاه می باشد به طوری که در طی یک جلسه پزشک می تواند کار کامپوزیت دندان را به اتمام برساند. با توجه به اهمیت زمان در دنیای امروز این مورد را می توان یکی از مهم ترین مزایا این روش بیان کرد.
قیمت مناسب و اقتصادی بودن
قیمت مناسب کامپوزیت ها باعث شده است که هر فردی با هر نوع بودجه ای که دارد بتواند از این روش استفاده کند.
مطلب پیشنهادی : نکاتی برای قبل از انجام ونیر کامپوزیت دندان
حداقل تغییرات بر روی ساختار دندان ها
با توجه به این که کامپوزیت مانند نوعی روکش برای دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد نیازی به تغییر ساختار دندان نیست و در واقع حداقل میزان آماده سازی در این روش را می توان مشاهده کرد. علاوه بر این هیچ گونه تغییر و آسیبی بر روی عاج، مینا و ریشه ی دندان دیده نمی شود.
قابلیت ترمیم و تعویض
در صورتی که هر گونه مشکلی مانند جدا شدن لایه کامپوزیت از روی دندان به وجود آید با مراجعه به پزشک به راحتی می توان آن را ترمیم و یا تعویض کرد و از این جهت نگرانی وجود نخواهد داشت.
ساده بودن درمان
در این روش برای قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان ها نیاز به هیچ گونه بیهوشی وجود ندارد و پزشک به راحتی می تواند بدون وجود هر گونه خونریزی کار خود را انجام دهد.
معایب انجام ونیر کامپوزیت
التهاب و تورم لثه
تورم لثه یکی از شایع ترین عوارض کامپوزیت دندان می باشد که به دلیل نوع فعالیت های انجام شده در این روش می باشد. البته این موضوع نگرانی خاصی ندارد وبا مراجعه به پزشک به راحتی می توان آن را درمان کرد.
شکستگی در کامپوزیت
همان طور که می دانید برای ساخت کامپوزیت دندان از ماده ای به نام رزین استفاده می کنند که این ماده استحکام کمتری نسبت به مواد دیگر مانند آمالگام و سرامیک دارد و گاهی ممکن است بر اثر فشار های وارد شده بر آن دچار شکستگی شود.
زرد شدن کامپوزیت
از دیگر عوارض کامپوزیت دندان می توان به زرد شدن و تغییر رنگ آن اشاره کرد. با توجه به این که یکی از موارد استفاده از کامپوزیت ها جنبه زیبایی آن می باشد زرد شدن و تغییر رنگ آن می تواند آزاردهنده باشد. به همین جهت لازم است سالی یک یا دو بار کامپوزیت ها توسط پزشک پولیش کاری شوند تا رنگ اصلی آن برگردد.
پوسیدگی دندان
یکی از مهم ترین موارد عوارض کامپوزیت دندان که اکثر بیماران به آن دچار می شوند، پوسیدگی دندان ها می باشد. معمولا افرادی که از کامپوزیت دندان استفاده می کنند باید به طور سفت و سخت بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند چرا که در غیر این صورت دچار پوسیدگی خواهد شد.
دکتر نجمه اخلاقی را در اینستاگرام دنبال کنید
حساسیت در دندان ها
استفاده از کامپوزیت گاهی باعث می شود که فرد دچار حساسیت نسبت به گرما و سرما شود و این حساسیت در برخی مواقع ممکن است تا یک ماه و حتی بیشتر این حساسیت باقی بماند.
عدم تطبیق دندان ها
با توجه به این که در کامپوزیت دندان کاری که انجام می گیرد اصلاح شکل و سایز دندان ها می باشد گاهی ممکن است ناراحتی هایی به دلیل عدم تطبیق دندان ها با یکدیگر به وجود آید که این موضوع می تواند ناراحتی هایی را برای بیمار به هنگام صحبت کردن، خندیدن، غذا خوردن و … به وجود آورد.
مطالعه بیشتر:
مراقبتهای لازم بعد از لمینت دندان
آشنایی با انواع لمینت سرامیکی دندان
مزایا و معایب انواع لمینت دندان