کاربرد انواع مختلف دهانشویه

کاربرد انواع مختلف دهانشویه | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی کاربرد انواع مختلف دهانشویه

در این مطلب از سایت دکتر اخلاقی، دندانپزشک کودکان اصفهان به بررسی کاربرد انواع مختلف دهانشویه می پردازیم. همه دهانشویه ها برای درمان مورد استفاده قرار نمی گیرند. بعضی از آنها برای مصارف دیگری استفاده نیز می شوند. دهان شویه بهداشتی و آرایشی از آن جمله است. این نوع برای از بین بردن بوی بد دهان، شستن باقی مانده مواد از دهان، کم نمودن فلور میکروبی در دهان و ایجاد طعم خوش در دهان استفاده می شوند. تاثیر دهانشویه آرایشی در صورت زیاد مصرف نمودن مخرب خواهد بود. زیرا در طولانی مدت باعث ایجاد خشکی در دهان و سرطان داخل دهان می شوند.

دهانشویه درمانی

این گروه از دهانشویه ها از پوسیدگی دندان جلوگیری و مقاومت آن را افزایش می دهند. استفاده از این نوع نیز دستور ویژه ای دارد و نباید بیشتر از حد لزوم و مجاز استفاده شود. مصرف بیش از اندازه این دهانشویه تاثیر دهانشویه را از بین می برد و عوارضی مانند سوختگی و سوزش و همچنین تغییر رنگ دندان را سبب می شود.

دهانشویه ضد پلاک

استفاده از این نوع برای افرادی است که جرم دندان و تغییر رنگ دندان در آن ها زیاد است. با استفاده از این نوع پلاک و شستن دهان با آن، پلاک دندان آزاد شده و با مسواک زدن از دندان جدا می شود.

دهانشویه ضد جرم

این نوع دهانشویه که آنتی تارتار نیز نامیده می شوند. برای افراد سیگاری مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این نوع، تیرگی دندان این افراد را کاهش می دهد.

دهانشویه ضد التهاب

تاثیر دهانشویه ضد التهاب،التهاب لثه افرادی که پلاک دندانی دارند و با هر نوع تحریک باعث ایجاد خونریزی در آن ها می شود را کم می کند.

تاثیر دهانشویه ضد پوسیدگی

این نوع شایع ترین نوع دهانشویه است. از این نوع بیشتر برای افزایش استحکام دندان و جلوگیری از ایجاد حفره پوسیدگی در دندان استفاده می شود. مقدار فلوراید در این نوع دهانشویه تاثیر دهانشویه را کم و یا زیاد می کند. مثلا فلوراید ۵ /۰در صد برای مصرف روزانه مناسب است و دهانشویه با فلوراید ۲/۰ درصد برای مصرف هفتگی استفاده می شود. همچنین استفاده از این نوع برای افرادی که داروی کاهنده فشار خون مصرف می کنند و یا در اثر اشعه درمانی دچار خشکی دهان هستند و یا افراد سیگاری و… توصیه می شود.

مواد تشکیل دهنده دهانشویه | دندانپزشک کودکان اصفهان

دهانشویه ضد میکروب

استفاده از این نوع دهانشویه ممکن است باعث تغییر رنگ دندان شما شود. پس حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. این نوع دهانشویه علاوه بر مبارزه با بیماری های لثه و پوسیدگی دندان، به رفع بوی دهان شما هم کمک می کند. تاثیر دهانشویه میکروبی بر روی جرم دندان است. اما ممکن است طعم دهان شما را هم تغییر دهد. سعی کنید این دهانشویه را نیم ساعت بعد از مسواک زدن استفاده کنید تا تاثیر دهانشویه بر میکروب های دهان اثر بخش تر باشد.

تاثیر دهانشویه کودکان

این نوع دهانشویه مواد فعال ملایمی دارند. طعم خوشایند و فلوراید به اندازه ی آن از مزایای این نوع دهانشویه است. سعی کنید این نوع را برای کودکان زیر شش سال استفاده نکنید. زیرا این کودکان دهانشویه را قورت می دهند.

صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان

دهانشویه های طبیعی

این نوع دهانشویه طبیعی دارای مواد آلی و یا گیاهی است. الکل در این نوع دهانشویه استفاده نمی شود. شما می توانید در خانه نیز یک دهانشویه مناسب تهیه کنید. یک قاشق کوچک نمک و مقداری آب ولرم عفونت دندان و دهان را از بین می برد.

تاثیر دهانشویه بر تغییر رنگ دندان

بیشتر دندانپزشکان از دهانشویه ها برای رفع بعضی از بیماری های دهان و دندان استفاده می کنند. اما مصرف طولانی مدت این دهانشویه ها موجب از بین رفتن کلسیم موجود در سطح دندان و رویش موهای سیاه بر روی زبان می شود. اگر بوی بد دهان شما در اثر میکروب موجود در دهان شما باشد می توان با مصرف یک دوره معین از دهانشویه این میکروب ها را از بین برد. اما در صورت وجود مشکلات گوارشی نمی توان بوی بد دهان را با مصرف دهانشویه از بین برد.

تاثیر دهانشویه در کم نمودن ایجاد پلاک دندانی ثابت شده است اما آن ها را از بین می برد. پس همیشه از دهانشویه استفاده نکنید. دهانشویه های درمانی را بیش از یک هفته استفاده نکنید زیرا باعث تغییر رنگ دندان شما می شود. دهانشویه های معمولی را نیز بیش از مدت ۱۵ الی ۲۰ روز استفاده نکنید زیرا این نوع نیز باعث تغییر رنگ دندان شما خواهد شد.

فراموش نکنید که تاثیر دهانشویه بر آفت دهانی بسیار ناچیز است و نمی تواند از ایجاد آن جلوگیری کند. اما در از بین بردن عفونت های اطراف آن کمک می کند. اگر شما نیز آفت دهان دارید و خوب نمی توانید مسواک بزنید. برای پاک کردن دهان خود می توانید از دهانشویه استفاده کنید. سعی کنید از دهانشویه های خوشبوکننده دهان زیاد استفاده نکنید زیرا کاربرد زیادی ندارند و استفاده از آن ها توصیه نمی شود.

 


مطالعه بیشتر:

ترک های مویی در دندان

لکه های سفید روی دندان کودکان نشانه چیست؟

تعداد دندان‌های شیری نوزادان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *