پیشگیری از سیاه شدن دندان کودک با قطره آهن

پیشگیری از سیاه شدن دندان کودک با قطره آهن | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

روش های پیشگیری از سیاه شدن دندان کودک با قطره آهن

متاسفانه در کشور ما، اکثر نوزادان با کم خونی ناشی از فقر آهن، مواجه هستند. به همین دلیل است که مصرف قطره ی آهن برای نوزادان تجویز می شود. (معمولا مصرف قطره آهن در نوزادان تا سن ۲ سالگی توصیه می شود.) در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان پیشگیری از سیاه شدن دندان کودک با قطره آهن را مورد بررسی قرار می دهیم.

نوشیدنی های اسیدی

هیچگاه نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از مصرف قطره ی آهن، به کودک خود آبمیوه های اسیدی؛ “مثل: آب مرکبات و آب گوجه فرنگی” ندهید. (مصرف نوشیدنی های اسیدی نیم ساعت بعد از مصرف قطره آهن بلامانع است.)

نوشیدن آب

نوشیدن آب خالص بلافاصله بعد از مصرف قطره آهن (برای نوزادان می توانید به دوجرعه آب بسنده کنید.)

مسواک زدن

مسواک زدن دقیق قبل از مصرف قطره ی آهن. (این کار باعث جلوگیری از تجمع جرم های قطره آهن روی پلاک های میکروبی سطح دندان کودکان، می شود.) اگر دندان های کودک تمیز و سیقلی باشند، قطره ی آهن مصرفی زودتر از حفره ی دهان به سمت معده منتقل می شود.

چکاندن قطره در حلق

قطره ی آهن را در حلق کودک بچکانید و از ریختن قطره ی آهن روی دندان های کودک اجتناب نمایید. (بعد از بلع قطره ی آهن توسط کودک می توانید دو جرعه آب یا نوشیدنی های طبیعی غیر اسیدی (مانند: آب هندوانه) به وی بخورانید.)

قطره آهن و پوسیدگی دندان‌های کودک | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

ترکیب نکردن قطره

هرگز قطره ی آهن را با ماده ی دیگر ترکیب نکنید. (به طور مثال هیچگاه برای سهولت در مصرف قطره ی آهن، آن را با نوشیدنی های دیگر مخلوط نکنید.)

روش های مذکور کمک شایان ذکری برای به حداقل رساندن جرم، رسوب ناشی از قطره ی آهن و همچنین کاهش پوسیدگی احتمالی زیر این رسوبات، می کنند. نشستن رنگدانه های قطره ی آهن روی دندان کودکان بدیهی است. ولی با این حال می توان با رعایت موارد فوق الذکر و توجه به بهداشت دهان و دندان کودکان، از شدت تیرگی و سیاه شدن دندان توسط قطره ی آهن، کاست.

نحوه دادن قطره آهن به کودک

کفتنی است قطره آهن چه به صورت خالص باشد چه داخل قطره های مولتی ویتامینی باشد که به کودکان می دهیم، باعث تغییر رنگ دندان می شود و چیزی که مهم است تا مانع سیاهی دندان شود، این است که حتما قطره آهن در حلق کودک ریخته شود. داخل دهان کودک به هیچ عنوان نباید به قطره اهن الوده شود. همچنین بعد از استفاده از قطره اهن ۲ جرعه اب به کودکان بدهید تا دهانشان کاملا شسته شود. برای اینکه رسوب و سیاهی ناشی از قطره آهن روی دندان های کودک کمتر شود ، بهتر است که نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از استفاده از قطره اهن ، به هیچ عنوان از مرکبات و ابمیوه هایی که حاوی مواد اسیدی استفاده نشود.

درست است که آهن با ترکیب ویتامین c بهتر جذب می شود اما تا نیم ساعت قبل و بعد از قطره اهن نباید ویتامین c مصرف شود.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

علل هیپوپلازی مینای دندان در کودکان

پیشگیری و درمان سندرم شیشه شیر

علل و عوارض دندان اضافه در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *