بررسی عوارض کج شدن دندان های شیری
در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان عوارض کج شدن دندان های شیری را مورد بررسی قرار می دهیم.
بروز پوسیدگی دندان و بیماری لثه
دندانهای کج می توانند منجر به افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند. به این دلیل که وقتی دندانها بهطور غیرطبیعی روی هم قرار میگیرند، مسواک زدن قسمتهای خاصی از دندانها را سختتر می کنند.
ایجاد مشکلات دندان های بالغ
همانطور که چند بار اشاره کرده ایم، دندان های دائمی برای رشد مناسب به دندانهای شیری نیاز دارند. دندان های شیری باعث صرفه جویی در فضای دهان می شوند. هنگامی که آنها زودتر از موعد میافتند یا در مکان نامناسبی قرار میگیرند، دندانهای در حال رشد ممکن است به داخل شکاف بروند. به این معنی که هر دندان بالغ جدید نمی تواند به درستی از فضا بیرون بیاید و یا ممکن است کج دربیایند.
داشتن مشکلات گفتاری
ما به دندانهایمان برای درست صحبت کردن نیاز داریم. اگر دندانهای شیری نوزاد شما نامرتب باشد. این میتواند بر توانایی آنها در بیان صحیح صداها تاثیر بگذارد و در نتیجه رشد گفتار را به تاخیر بیاندازد.
مشکلات در جویدن
اگر نوزاد شما به دلیل روی هم نبودن دندان هایش نمی تواند به درستی بجود، همواره مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه، رفلکس اسید و غیره برای او ایجاد خواهد شد.
بروز ساییدگی دندان
هنگامی که دندان ها به درستی به هم متصل نمی شوند یا در مکان های نامناسب به هم برخورد می کنند، می تواند باعث افزایش ساییدگی و پارگی اطراف دهان شود. سردرد ممکن است نشانه ای از این سایش و همچنین ناراحتی یا فشار در فک باشد. سایش بیش از حد همچنین می تواند دندان ها را به هم ساییده یا باعث ترک خوردن آنها شود.
چگونگی درمان کج شدن دندان های شیری
بهترین راه برای درمان دندانهای کج در نوزادان این است که به محض اینکه فکر کردید مشکلی وجود دارد، با یک دندانپزشک متخصص در ارتودنسی مشورت کنید. ارتودنسی فرآیند صاف کردن دندانها است و میتواند شامل تعدادی از روشهایی باشد که احتمالا با آنها آشنا هستید: برای مثال بریسها و الاینرها. با رزرو زودهنگام مشاوره، متخصص ارتودنسی میتواند درمان مناسب (در صورت نیاز) را برای حل سریع مشکل توصیه کند.
| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |