بررسی عوارض جانبی مصرف فلوراید
در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان عوارض جانبی مصرف فلوراید را مورد بررسی قرار می دهیم. پوسیدگی
تغییر رنگ دندان
برخی از حامیان سلامت بدن انسان در مورد فلوراید در دوزهای بالا ابراز نگرانی کرده اند. همچنین استدلال میکنند که فلوراید برای کودکان بی خطر نیست و حتی ممکن است آب حاوی فلوراید خطرناک باشد. این یک افسانه است که درمانهای فلوراید یا آب حاوی فلوراید باعث آسیب میشوند.
اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی مانند تغییر رنگ دندان را تجربه کنند. به این مشکل فلوروز میگویند. فلوروز عارضه ای است که باعث ایجاد رگههای سفید یا تغییر رنگ روی دندانها میشود. فلوئوروزیس زمانی اتفاق میافتد که در کودکان زمانی که دندانهای شیری و بزرگسال زیر لثهها در حال رشد هستند، فلوراید زیادی مصرف کنند. کودک از بدو تولد تا ۸ سالگی ممکن است دچار فلوئوروزیس شود.
| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |
تغییر رنگ در میان کودکان خردسالی که بیش از حد فلوراید مصرف میکنند، به دلیل مصرف مکملهای فلوراید یا قورت دادن خمیر دندان شایعتر است. کارشناسان توصیه میکنند که حتی کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند خمیردندان را بیرون بریزند و دهان خود را بشویند باز هم باید از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنند.
آکادمیدندانپزشکی اطفال آمریکا توصیه میکند که والدین یا مراقبان کودک به محض رویش اولین دندان کودک از مقدار کمیخمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنند. این کار از دندانهای کودک در برابر پوسیدگی محافظت میکند. اما اگر میزان کمیخمیر دندان حاوی فلوراید استفاده شود و کودک به طور تصادفی خمیر دندان را ببلعد، آنها را در معرض خطر فلوئوروزیس قرار نمیدهد.
آلرژی یا تحریک
ممکن است در موارد بسیار نادر برخی از افراد واکنش آلرژیک به فلوراید داشته باشند یا دچار تحریک پوست شوند.
اثرات سمی
اگر فلوراید به اشتباه یا با دوزهای بسیار بالا استفاده شود، میتواند سمیباشد. اما مصرف این مقدار دوز بالا معمولا اتفاق نخواهد افتاد و غیر معمولی است. استفاده از وارنیش در فلورایدتراپی برای کودکان زیر ۶ سال توصیه میشود. وارنیش فلوراید گزینه ایده آل برای کودکان خردسال است، زیرا کودکان تمایل به بلع فوم یا ژل دارند که ممکن است باعث تهوع و استفراغ شود.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه :
نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان