علل کج شدن دندان در کودکان

علل کج شدن دندان در کودکان | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

بررسی علل کج شدن دندان در کودکان

در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان علل کج شدن دندان در کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.

دندان‌های شیری کج

در واقع این کاملا طبیعی است که دندان‌های شیری کمی کج رشد کنند. دندان‌های شیری جایگاه‌هایی برای دندان‌های بزرگسالی هستند و به هدایت آن‌ها در هنگام رشد و رویش در مراحل بعدی زندگی کمک می‌کنند. حتی اگر دندان‌های شیری نوزاد کاملا صاف نباشند، این رشد همچنان می‌تواند کاملا طبیعی اتفاق بیفتد. اگر اولین دندان های کودک بیش از حد نامرتب رشد کنند به نوبه خود باعث بروز مشکلات جدی تری برای سلامت دندان‌های او خواهد شد.

زمان مراجعهبه پزشک برای دندان های کج شیری

اگر دندان‌های شیری فرزندتان فقط کمی کج شده است (یعنی یک ناهماهنگی معمول این است که دو دندان پایینی کمی شکل V را تشکیل می‌دهند)، احتمالا نیازی نیست برای کمک به دندانپزشک مراجعه کنید. با این حال، اگر متوجه هر یک از موارد زیر شدید، بهتر است به دنبال نظر حرفه ای باشید:

از دست دادن دندان‌های شیری:

با توجه به اینکه دندان‌های شیری تا زمانی که کودک حدودا دو یا سه ساله نشود به طور کامل رشد نمی کنند، بنابراین تا آن زمان افتادن

دندان‌ها غیر طبیعی خواهد بود.

ازدحام بیش از حد دندان‌ها:

می تواند علائمی مانند اوربایت (دندان های بالا بسیار فراتر از دندان های پایین بیرون می آیند)، آندربایت (برعکس) یا اپن‌بایت (جایی که دندان‌های جلویی بالا و پایین به هم نمی رسند) ایجاد کند.

تعداد بیش از حد دندان:

به عنوان هایپردنشیا شناخته می شود، این جایی است که دندان‌های بیشتری نسبت به آنچه در نظر گرفته شده رشد می کنند. گاهی اوقات دندان‌های اضافی در کنار یا بین دندان های معمولی ظاهر می شوند و باعث ناراحتی، مشکلات جویدن و سایر علائم خواهند شد.

شایع ترین بیماری های دهان و دندان کودکان (قسمت اول) | دندانپزشک کودکان اصفهان

علل رشد کج دندان ها

ژنتیک:

یکی از شایع ترین علل کج شدن دندان ها، ژنتیک است. اگر شما یا همسرتان در کودکی دندان‌های کجی داشتید، احتمال زیادی وجود دارد که دندان‌های نوزاد شما نیز به همین شکل رشد کنند. همچنین می‌تواند منجر به داشتن اندازه فک بسیار کوچک (که منجر به شلوغی بیش از حد می‌شود) یا فک نامرتب (منجر به نامرتبی دندان‌ها) شود.

مکیدن شست یا پستانک:

پستانک و مکیدن شست برای یک نوزاد کاملا طبیعی است، اما هنگامی که کودک شما شروع به رشد دندان‌های شیری می کند (به خصوص زمانی که اکثر یا تمام دندان های شیری خود را دارد) این عادات در واقع می توانند بیشتر از اینکه مفید باشند، ضرر داشته باشند. به ویژه مکیدن بیش از حد پستانک می تواند دندان های جلویی را به مرور زمان باز کند و منجر به اپن‌بایت شود. این کار همچنین می توانند شکل سقف دهان را تغییر دهند و منجر به ناهماهنگی در دندان های در حال رشد شود. بنابراین بر رویش دندان ها در بزرگسالی تاثیر منفی می‌گذارد (که منجر به کج شدن دندان های دائمی می شود)

پوسیدگی دندان:

همانطور که قبلا اشاره کردیم، دندان های شیری برای کمک به رشد مناسب دندان ها در بزرگسالی، رشد می کنند. اگر هر یک از این دندان‌های شیری در اثر پوسیدگی دندان آسیب ببینند و از بین بروند، می‌تواند بر رشد آینده دندان‌های بالغ تاثیر منفی بگذارد.

جراحت:

آسیب به صورت، مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند باعث افتادن زودرس دندان‌های شیری شود. بنابراین در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به کج شدن دندان‌ها در بزرگسالی شود. صدمات همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در فک و عدم تراز طبیعی آن شود.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

ویژگی‌های ترمیم همرنگ دندان کودکان و معایب آن

انتخاب زمان مناسب نصب بریس ارتودنسی کودکان

چگونگی آسیب به دندان توسط پستانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *