دندانهای شیری نیز همچون دندانهای دائمی از تمامی اجزای تشکیل دهنده یک دندان شامل تاج، عصب، ریشه و رگهای خونی برخودار میباشند و تفاوت این دو در اندازه و شکل می باشد.
آیا دندان شیری عصب دارد؟
دندانهای شیری نیز همچون دندانهای دائمی دارای ریشه و کانال عصب میباشند.
کانال عصب دندان شیری در داخل مسیر ریشه قرار دارد .
با این تفاوت که ریشه دندان شیری نسبت به دائمی ها باریکتر و کشیده تر است و دندان های آسیای شیری چند ریشه ای هستند که برای اینکه بتوانند جوانه دندان دائمی را در داخل دندان خود جا بدهند، ریشه ها از هم دور میشوند. دندان شیری نیز همچون دندان دائمی، در حفره دهان قرار گرفته و به واسطه عصب، سرخرگ و سیاهرگی که از طریق کانال ریشه وارد دندان میشود، تغذیه میکند.
پوسیدگی دندان شیری
اگر دندان شیری دچار پوسیدگی عمیق شود:
ممکن است عصب دچار آسیب شود و نیاز به درمان عصب داشته باشد. ممکن است دندان شیری تا مرحله آبسه پیش رود و کودک نیز شکایتی از درد نداشته باشد از این رو بررسی و چکاپ مداوم دندانهای کودکان یکی از نکاتی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.برای درمان عصب دندان شیری، پوسیدگی برداشته میشود و سپس قسمتی از عصب که درون تاج قرار گرفته به کمک ابزارهای مخصوص قطع و روی آن داروی مخصوص قرار داده میشود.قطع عصب تاج یا پالپوتومی تنها در چند دقیقه انجام میشود و تاج دندان شیری نیز به کمک موادترمیمی یا روکش مخصوص دندان شیری، در همان جلسه بازسازی میگردد.