عصب دندان شیری

عصب دندان شیری

دندان‌های شیری نیز همچون دندان‌های دائمی از تمامی اجزای تشکیل دهنده یک دندان شامل تاج، عصب، ریشه و رگ‎های خونی برخودار می‏باشند و تفاوت این دو در اندازه و شکل می‏ باشد.

آیا دندان شیری عصب دارد؟

دندانهای شیری نیز همچون دندانهای دائمی دارای ریشه و کانال عصب می‏باشند.
کانال عصب دندان شیری در داخل مسیر ریشه قرار دارد .
با این تفاوت که ریشه دندان شیری نسبت به دائمی‏ ها‏ باریکتر و کشیده تر است و دندان ‏ها‏ی آسیای شیری چند ریشه ای هستند که برای اینکه بتوانند جوانه دندان دائمی را در داخل دندان خود جا بدهند، ریشه‏ ها‏ از هم دور می‏شوند. دندان شیری نیز همچون دندان دائمی، در حفره دهان قرار گرفته و به واسطه عصب، سرخرگ و سیاهرگی که از طریق کانال ریشه وارد دندان می‏شود، تغذیه می‏کند.

پوسیدگی دندان شیری

اگر دندان شیری دچار پوسیدگی عمیق شود:
ممکن است عصب دچار آسیب شود و نیاز به درمان عصب داشته باشد. ممکن است دندان شیری تا مرحله آبسه پیش رود و کودک نیز شکایتی از درد نداشته باشد از این رو بررسی و چکاپ مداوم دندانهای کودکان یکی از نکاتی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.برای درمان عصب دندان شیری، پوسیدگی برداشته می‏شود و سپس قسمتی از عصب که درون تاج قرار گرفته به کمک ابزارهای مخصوص قطع و روی آن داروی مخصوص قرار داده می‏شود.قطع عصب تاج یا پالپوتومی تنها در چند دقیقه انجام می‏شود و تاج دندان شیری نیز به کمک موادترمیمی یا روکش مخصوص دندان شیری، در همان جلسه بازسازی می‏گردد.


دکتر نجمه اخلاقی
متخصص دندان پزشکی کودکان و نوجوانان اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *