ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری

ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

بررسی ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری

در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری را مورد بررسی قرار می دهیم. پوسیدگی دندان شیری کودکان که به پوسیدگی زودرس کودکی شناخته می‌شود، یک مشکل رایج در بین کودکان زیر پنج سال است اما می‌توان از طریق آگاهی و پیشگیری از آن جلوگیری کرد. اگر کودک شما شروع به نشان دادن علائم کرد، دندانپزشک شما می‌تواند درمان پوسیدگی دندان شیری را ارائه دهد. نوع درمان بستگی به شدت پوسیدگی دارد. مانند بسیاری از مسائل بهداشتی، هرچه زودتر به مشکل رسیدگی شود، درمان کم تهاجمی‌تر خواهد بود.

روش های درمان پوسیدگی دندان شیری

درمان بر اساس سن کودک شما و شدت بیماری متفاوت است. در اولین نشانه‌های یک مشکل، شما و دندانپزشک فرزندتان می‌توانید برای برای مدیریت و درمان با یکدیگر همکاری کنید. به گفته وزارت بهداشت، لکه‌های سفید روی سطح دندان علائم اولیه پوسیدگی دندان شیری است. در این مرحله می‌توان از فلورایدتراپی یا قرار دادن وارنیش فلوراید برای معدنی سازی مجدد تمام دندان‌ها استفاده کرد. این درمان در واقع پوسیدگی را در مراحل اولیه با کمک به بازسازی مینای سطح معکوس می‌کند. دندانپزشک اطفال نیز ممکن است مکمل‌های فلوراید را توصیه کند. در این مرحله می‌توانید برای جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی در رژیم غذایی کودک خود نیز تغییراتی ایجاد کنید. این تغییرات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • محدود کردن غذاهای اسیدی
  • محدود کردن آب میوه به خصوص آب مرکبات
  • جایگزین آب به جای آب میوه، شیر خشک یا شیر در شیشه کودک
  • این تغییرات همیشه باید با هماهنگی پزشک اطفال یا دندانپزشک اطفال کودک شما انجام شود. بسته به سن فرزند شما، سلامت کلی و نیازهای تغذیه ای، برخی تغییرات رژیم غذایی می‌تواند نامطلوب باشد.

اگر پوسیدگی در مراحل بعدی مشاهده شود، درمان با فلوراید دیگر کافی نخواهد بود. علائم پوسیدگی شدیدتر عبارتند از:

  • لکه‌های قهوه ای یا سیاه روی دندان‌ها
  • خونریزی یا تورم لثه
  • تب، تورم یا تحریک پذیری که می‌تواند نشان دهنده عفونت باشد
  • بوی بد دهان

اگر کودک شما هر یک از این علائم را نشان داد، ضروری است که در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر پوسیدگی گسترش یابد، کودک شما ممکن است با درمان‌های گسترده ترمیم و حتی از دست دادن دندان مواجه شود.

علل اصلی دندان درد کودکان | دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر نجمه اخلاقی

درمان پوسیدگی شدید دندان کودک

درمان پوسیدگی دندان شیری تقریباً مانند پوسیدگی دندان بزرگسالان است. آکادمی ‌دندانپزشکی اطفال آمریکا می‌گوید که ترمیم با مواد آمالگام فلزی برای کودکان استفاده می‌کنند زیرا کمتر به درمان‌های بعدی یا جایگزینی نیاز دارند. دندانپزشک اطفال ممکن است بسته به سن و سطح بلوغ کودکتان، آرامبخش یا حتی بیهوشی عمومی‌را برای کار ترمیم گسترده پیشنهاد کند. در موارد بسیار شدید، حتی ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد. در صورتی که دندان عفونی شده باشد یا به قدری پوسیده شده باشد که قابل ترمیم نباشد، کشیدن دندان شیری ضروری است.

اهمیت درمان پوسیدگی دندان شیری

این یک تصور غلط رایج است که از دست دادن زودرس دندان‌های شیری مشکلی ایجاد نمی‌کند. به هر حال، این دندان‌ها به هر حال قرار است بیفتند، پس اگر زودتر از موعد مقرر افتادند، نگران باشید. در واقع دلایل زیادی برای نگرانی در مورد از دست دادن زودرس دندان‌های شیری وجود دارد. دندان‌های دائمی ‌که در بزرگسالی به کودک شما کمک می‌کنند از سال‌های اولیه زندگی کودک شما در استخوان فک وجود دارند. دندان‌های شیری به عنوان یک مکان نگهدارنده برای دندان‌های دائمی‌عمل می‌کنند. اگر زودتر از موعد از بین بروند، فاصله دندان‌های دائمی‌تحت تأثیر قرار می‌گیرد. از دست دادن زودرس دندان‌های شیری می‌تواند منجر به نامرتبی دندان‌های دائمی‌و مشکلات دیگری شود که می‌تواند به درمان ارتودنسی گسترده نیاز داشته باشد.

از دست دادن دندان‌ها همچنین می‌تواند خوردن یک رژیم غذایی سالم و مغذی را برای کودک شما دشوار کند. همچنین می‌تواند بر توانایی او در صحبت کردن صحیح تأثیر بگذارد. گفتار مناسب مستلزم وجود دندان‌های جلویی است، بنابراین از دست دادن زودرس دندان می‌تواند منجر به نیاز به گفتار درمانی در آینده شود. عادات بد بهداشتی می‌تواند کودک شما را در دوران نوجوانی و بزرگسالی دنبال کند. بهترین راه برای اطمینان از سلامت دائمی‌دندان در هنگام بلوغ این است که مطمئن شوید که او از همان ابتدا بهداشت دهان و دندان را خوب یاد می‌گیرد.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

عوارض و معایب استفاده از دهانشویه

نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان

مراقبت‌های لازم پس از کشیدن دندان شیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *