دندان شیری کودکان

ترمیم دندان‌های شیری

دندان شیری طبیعی

وقتی‌که رویش دندان‌های شیری کامل می‌شود تعداد ۲۰ عدد دندان که شامل ۸ عدد دندان قدامی فک بالا و پایین و ۴ عدد دندان نیش و ۸ عدد دندان آسیاب شیری می‌باشند در داخل حفره دهان وجود دارند. تمام اجزایی که در دندان‌های دائم هست در دندان‌های شیری نیز وجود دارد. اجزای تشکیل‌دهنده در قسمت تاج مینا، عاج و عصب تاج دندان و در قسمت ریشه سمان، عاج و عصب ریشه دندان می‌باشند.

ریشه دندان‌های شیری

دندان‌های قدامی و نیش دارای یک ریشه و دندان‌های خلفی دارای دو الی سه ریشه می‌باشند.
طول ریشه دندان‌های شیری به‌طور میانگین بین ۱۰ الی ۱۵ میلی‌متر می‌باشد.
این ریشه‌ها در طول زندگی کودک به‌تدریج و با روندی آهسته تحلیل می‌روند.
هنگامی‌که ریشه به‌طور کامل تحلیل رفت زمان افتادن دندان شیری و جایگزینی دندان دائم می‌باشد.

روند پیشرفت پوسیدگی

پوسیدگی دندان‌های کودک در ابتدا شامل تحلیل نقاط کوچکی در مینا می‌باشد.
اگر در این مرحله درمان‌های موردنیاز برای کودک انجام نگیرد این پوسیدگی‌ها به‌تدریج گسترش‌یافته و به عاج دندان نفوذ می‌کنند ممکن است در این مرحله کودک کم‌کم دردهایی را در ناحیه دندان پوسیده احساس کند چنانچه درمان لازم در این مرحله نیز انجام نگیرد پوسیدگی پیشرفت کرده و به عصب دندان شیری گسترش می‌یابد.

رسیدن پوسیدگی به عصب دندان شیری

معمولاً نفوذ پوسیدگی دندان به ناحیه عصب دندان شیری با درد و ناراحتی زیاد کودک همراه می‌باشد گرچه در مواردی به دلیل روند آهسته پیشرفت ممکن است کودک هیچ‌گونه علائم درد نداشته باشد و دندانپزشک با رادیوگرافی دندان نفوذ پوسیدگی به عصب را تشخیص دهد درصورتی‌که درمان دندان در این مرحله تأخیر افتد ممکن است براثر فعل و انفعالات میکروب‌ها عصب دندان عفونی‌شده و آبسه دندانی و خروج چرک از لثه دندان مبتلا اتفاق بیفتد.

ترمیم دندان‌های شیری

درصورتی‌که پوسیدگی دندان در حد مینا و عاج دندان پیشروی کرده باشد درمان موردنیاز ترمیم دندان می‌باشد این ترمیم‌ها برحسب صلاح دید دندانپزشک با مواد کامپوزیت (مواد همرنگ دندان) و یا آمالگام (مواد نقره‌ای‌رنگ) انجام می‌گیرد. در صورت تخریب وسیع تاج دندان شیری ممکن است از روکش‌های مخصوص دندان کودکان که از جنس استیل ضدزنگ هستند استفاده گردد. انتخاب نوع ترمیم باید به‌طور کامل به دندانپزشک واگذار گردد زیرا در بسیاری از موارد ترمیم با نوع خاصی از مواد ممکن است امکان‌پذیر نبوده و یا مناسب دندان کودک شما نباشد.

دکتر نجمه اخلاقی
متخصص دندان پزشکی کودکان و نوجوانان اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *