بررسی خوراکی های ممنوعه برای تقویت دندان
در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان خوراکی های ممنوعه برای تقویت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
پرهیز از شیرینی، شکلات، کربوهیدرات های فرآوری شده و نشاسته زیاد
غذاهایی که حاوی قند زیادی هستند، خطر تشکیل پلاک را افزایش می دهند، زیرا باکتری ها جذب قند موجود در آنها می شوند. اگر قصد خوردن شیرینی دارید سعی کنید از شیرینی هایی استفاده کنید که نیازی به نگهداری طولانی مدت در دهان نداشته باشند. کارامل، شیرینی و غذاهای مشابه به دلیل جویدن به مدت طولانی در دهان می مانند و در نتیجه دندان آسیب می بیند. شیرینی ها و کیک ها حاوی مقدار زیادی قند هستند که باعث پوسیدگی دندان می شود.
غذاهایی مانند نان، پاستا، کراکر و چیپس حاوی کربوهیدرات هایی هستند که کربوهیدرات های تصفیه شده در نظر گرفته می شوند و از شکر تهیه می شوند. مصرف شکر زیاد همچنین می تواند احساس سیری کاذب ایجاد نماید و باعث کمبود ویتامین و پوسیدگی دندان شود.
محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و آبمیوه های گازدار
نوشابه ها حاوی قند زیادی هستند، آب میوه های صنعتی نیز قندهای افزوده زیادی دارند که برای دندان مضر است و باید از مصرف آنها پرهیز کرد. نوشابه های گازدار بسیار اسیدی هستند. اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی ها مینای دندان را از بین می برد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. اگرچه نوشیدن آب میوه به درستی بدن را سالم نگه می دارد، اما باید بدانید که خوردن میوه و استفاده از فیبر موجود در آن بهتر از آب میوه های شیرین است.
اگر قصد استفاده از آب میوه را دارید، حتما آب میوه خالص و شیرین نشده تهیه کنید. تحقیقات نشان داده است که احتمال پوسیدگی دندان هنگام نوشیدن آبمیوه ۱۰۰ درصد طبیعی بسیار کم است، اما اگر قصد نوشیدن آبمیوه دارید، سعی کنید میزان آبمیوه ای را که با دندان هایتان در تماس است محدود کنید.
کاهش مصرف غذاهای اسیدی
اسیدیته در مواد غذایی باعث فرسایش مینای دندان می شود، مانند نوشیدنی های گازدار و الکلی. غذاهای اسیدی شامل مرکباتی مانند لیمو و لیموترش است. گوجه فرنگی، عسل، شراب و غذا حاوی مقادیر زیادی اسید هستند که می تواند به مینای دندان آسیب برساند. در حالی که خوردن این غذاها ممکن است مشکلی برای شما ایجاد نکند، بهتر است تماس آنها با دندان هایتان را به حداقل برسانید تا خطر پوسیدگی دندان کاهش یابد.