آشنایی با انواع مختلف ارتودنسی متحرک

آشنایی با انواع مختلف ارتودنسی متحرک | دکتر نجمه اخلاقی | دندانپزشک کودکان اصفهان

بررسی انواع مختلف ارتودنسی متحرک

دندانپزشک با بررسی وضعیت دهان و دندان بیمار برای درمان، روش مناسبی از ارتودنسی را برای درمان انتخاب می کند. به طور کلی ارتودنسی، به دو نوع ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم می شود.  در ادامه این مطلب از سایت دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان انواع مختلف ارتودنسی متحرک را مورد بررسی قرار می دهیم.

ارتودنسی متحرک چیست؟

یکی از روش های ارتودنسی که در آن دستگاه ارتودنسی به دندان نمی چسبد و بیمار قادر است آن را از دهان خارج کند، ارتودنسی متحرک است. نتیجه درمان در این روش به همکاری بیمار با دندانپزشک بستگی دارد، در غیر این صورت نتیجه مطلوب و مورد نظر به دست نخواهد آمد. درمان ارتودنسی متحرک در اکثر اوقات برای ناهنجاری های جزئی دندان بوده و اگر ناهنجاری های بسیار شدید باشد، متخصص ارتودنسی از روش ثابت استفاده می کند. این نوع ارتودنسی نیز انواع متفاوتی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:

ارتودنسی با الاینر های شفاف

الاینر های شفاف بعد از قرار گرفتن بر روی دندان ها، آن ها را به سمت موقعیت بهتر با نیرویی ملایم هدایت می کنند. این نوع دستگاه ارتودنسی به شکل اختصاصی برای هر بیمار و به کمک دستگاه های دیجیتالی ساخته می شود و هر مرحله از درمان الاینر خاص خود را دارد و نمی توان یک الاینر را به جای دیگری استفاده نمود. تعویض الاینر ها به طور معمول، هر یک تا دو هفته یک بار می باشد. دندانپزشک به کمک ارتودنسی با الاینر های شفاف قادر است به درمان مال اکلوژن بپردازد. این را در نظر داشته باشید که این روش درمانی برای تمام ناهنجاری ها مناسب نیست و متخصص ارتودنسی با بررسی وضعیت دهان و دندان بهترین گزینه را برای فرد انتخاب می کند.

ارتودنسی برای نوجوانان | دندانپزشک کودکان اصفهان

ارتودنسی فانکشنال با دستگاه متحرک

ارتودنسی فانکشنال علاوه بر صاف و مرتب کردن دندان ها، می تواند فک بالا و پایین را به جای صحیح خود بازگرداند و ناهماهنگی فک ها را نیز درمان کند که تغییر زیادی را در ظاهر فرد به وجود می آورد. در واقع در این روش ارتودنتیست به جای اعمال فشار بر روی دندان ها، فشار لازم را به فک ها وارد می کند. به این ترتیب با گسترش پیدا کردن فک، برای دندان ها جا باز می شود.

ارتودنسی با پلاک زد اسپرینگ

گاهی اوقات دندانپزشک برای جلو کشیدن دندان عقب رفته، از پلاک زد اسپرینگ برای بیمار استفاده می کند. یک قسمت کوچک به نام Z یا جز فعال با نگدارنده، تشکیل شده که روی دندان های عقبی به صورت پنهان نصب می شوند، به همین جهت اصلا مشخص نمی باشند.

نگهدارنده هاولی

بعد از برداشته شدن بریس های ثابت، برای اینکه دندان ها در وضعیت صحیح خود باقی بمانند، استفاده از نگهدارنده هاولی توصیه می شود.

| صفحه اینستاگرام دکتر نجمه اخلاقی دندانپزشک کودکان اصفهان |


مطالب پیشنهادی برای مطالعه :

خوراکی های ممنوعه برای تقویت دندان

علل و علائم زرد شدن زبان

انواع مختلف ارتودنسی ثابت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *